Председателят на Районна избирателна комисия в Пловдив РИК-16 Калоян Сухоруков

...
</TD
>Председателят на Районна избирателна комисия в Пловдив РИК-16 Калоян Сухоруков
Коментари Харесай

Предсeдателят на РИК-Пловдив за думите на Чингарова: Не трябва да се допускат подобни внушения

Председателят на Районна изборна комисия в Пловдив РИК-16 Калоян Сухоруков разяснява изказванията на Деница Чингарова, че локалните избори от 2015 година са фалшифицирани.

" Любопитен съм какво е мнението на останалите 16 члена на Общинската изборна комисия в Пловдив, в състава й от 2015-та година, за изказванията на нейния ръководител в обществените мрежи от през днешния ден? ", пита Сухоръков от профила си във фейсбук.

" Все отново изборният закон дава задоволително гаранции за бистрота и не позволява нито едно деяние в изборния развой да зависи от волята на едно само лице, било то и ръководител на изборна комисия, без значение от нейното равнище ".

" В този смисъл, преди да се квалифицират като скандални изказванията на обособени персони, е удачно да се подходи по-обективно и професионално към тематиката, а не да се позволяват внушения, че към сегашния миг е въобще допустимо да се извърши още веднъж инспекция на законосъобразността на извършените през есента на 2015-та избори в Пловдив и техния резултат и да се слага под подозрение действителността на избора на съответните претенденти, и това да е настояща тематика цели осем години по-късно ". добавя той.

Деница Чингарова, която преди време е била освободена като зам.-кмет н а регион " Централен “, а преди този момент беше ръководител на ОИК, хвърли през днешния ден бомба в публичното пространство. В изявления в обществените мрежи, Чингарова твърди, че е била принудена да манипулира изборите през 2015-та.

От известно време Чингарова е почнала война с партия ГЕРБ, в основата на която е спорът й с кмета на регион " Централен “ .

В по-ранна обява тя го упреква във връзки с ДАНС, доносничество и подправяне на локалните избори.

Днес тя към този момент разшири обсега си, като твърди, че изборите освен за " Централен ", само че и за " огромен кмет " и за " Тракия " също са сменени и то от нея.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР