Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков даде редовната си

...
</TD
>Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков даде редовната си
Коментари Харесай

Председателят на Общински съвет Радослав Тасков определи Бюджет 2023 година на Община Благоевград като балансиран

Председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков даде постоянната си конференция преди идното съвещание на локалния парламент, коeто ще се организира на 25 август от 09:30 часа в зала " 22-ри Септември “.

В предварителния дневен ред на утрешното съвещание са включени 61 точки. Сесията на Общински съвет Благоевград ще стартира с полагането на клетва от нов общински консултант, а точно Димитър Урдев от Земеделски съюз " Александър Стамболийски ". Той влиза в локалния парламент на мястото на Валентина Шаркова, чиито права на общински консултант бяха предварително прекъснати.

Веднага откакто новия общински консултант постави клетва, следва да бъдат попълнени комисиите, в които преди този момент е била госпожа Шаркова.

В дневния ред е включено също предложение от кмета на Община Благоевград Илко Стоянов, с коeто се желае основаването на " HIGH-TECH PARK BLAGOEVGRAD ".

Точката, която се чака да провокира най-сериозни диспути е под номер 5. Тя е обвързвана с приемането на годишния бюджет на Община Благоевград за 2023 година, който господин Радослав Тасков дефинира като " уравновесен предвид на всичко, което се случва “.

" Безпрецедентно е това, което се случва – Общински съвет да приема бюджет в края на август. Държавен бюджет се приема до края на календарната година, след което Общински съвет приема бюджет до края на януари. Благодарение на едно решение на Общински съвет от 9-ти март и приемането на планове, разреши жителите да не усетят рецесията със забавянето “, изясни Радослав Тасков.

Той акцентира, че един общински бюджет няма по какъв начин да удовлетвори настояванията и упованията на всички, изключително с оглед политическата рецесия и високите равнища на инфлация през последните няколко години.

" По време на публичното разискване на бюджета се заприказва за недостиг. Категорично желая да кажа, че в един общински бюджет няма по какъв начин да има недостиг по простата причина, че има избрани средства, които се образуват от държавните делегирани действия и от локалните доходи. Разходите, които вършим в границите на финансовата година са избрани по отношение на тези доходи “, акцентира той.

Предложенията, включени в дневния ред на идното съвещание, са прегледани от непрекъснатите комисиите към локалния парламент. Дневният ред е утвърден на Председателския съвет към Общински съвет Благоевград.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР