Правила за подкрепа на международни, национални и регионални научни събития,

...
</TD
>Правила за подкрепа на международни, национални и регионални научни събития,
Коментари Харесай

Подкрепа за младите в науката одобри местният парламент в Бургас

Правила за поддръжка на интернационалните, национални и районни научни събития, майсторски класове и научноприложни планове, провеждани на територията на Община Бургас, одобри локалният парламент, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Освен изискванията и критериите за даване на финансови средства от общинския бюджет за осъществяване на конгреси и майсторски, с тях ще се дефинира и редът за отсъждане на премия " Млад академик на годината “.

Тя се дава на млад български академик за проучвания в региона на науката, осъществени от него (самостоятелно или в съавторство), в България (или отчасти в чужбина). Наградата е самостоятелна и се присъжда единствено на един участник в състезанието. Наградата се състои от грамота и парична сума надлежно: 3000 лв. за първо място, 2000 лв. за второ място и 1000 лв. за трето място. 

" Целта е да се основат правила, по които могат да се предизвикват и поддържат 3 съществени параграфа – научни конгреси, майсторски класове и научно-приложни  планове, насочени напълно към младите научни служащи. Поне 30% от екипите, които ще работят, би трябвало да бъдат формирани от студенти. Предложението, което сме създали, е в съгласие с управлението на трите ВУЗ-а в Бургас ", уточни проф. Сотир Сотиров, ръководител на Постоянната комисия по просвета, нововъведения и оперативни стратегии.

" Бургас ще бъде модернист в тази посока, тъй като, доколкото ми е известно, в различен град няма сходна самодейност ", съобщи ръководителят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова.

Предложението беше признато с единогласие от 48 гласа " за ", а цялостните правила са налични на страницата на Общинския съвет.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР