По покана на кмета на Щутгарт Франк Нопер, взе участие

...
</TD
>По покана на кмета на Щутгарт Франк Нопер, взе участие
Коментари Харесай

Здравко Димитров участва в най-голямото събитие в Европа за устойчиви градове

По покана на кмета на Щутгарт Франк Нопер, взе присъединяване в конференцията " Urban Future " – най-голямото събитие в Европа за устойчиви градове. В него се включи и зам.-кметът по екология и опазване на здравето.

Над 150 градоначалници и повече от 2500 градски водачи от цяла Европа си дадоха среща на конференцията, отдадена на устойчивата градска промяна, която тази година се състоя в Щутгарт. Представители на над 80 организации, измежду които Eurocities, C40, Споразумението на кметовете и URBACT, също са измежду гостите.

По време на конференцията беше показана най-актуалната информация за това по какъв начин се трансформират градовете в Европа, а участниците имаха опцията да споделят личния си опит, да разширят своите мрежи и да основат нови партньорства.

Основните тематики, които градските водачи разискаха, са намаляването на нездравословните излъчвания в градовете, превъзмогване на проблемите с подвижността в районите, ролята на жителите в трансформациите, декарбонизиране на застроената среда, смяна на градските центрове и региони и други.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР