Пловдивският университет Паисий Хилендарски е партньор по проект SPEAR, финансиран

...
</TD
>Пловдивският университет Паисий Хилендарски е партньор по проект SPEAR, финансиран
Коментари Харесай

ПУ партньор по проект за насърчаване на равнопоставеността между жените и мъжете

Пловдивският университет " Паисий Хилендарски " е сътрудник по план SPEAR, финансиран от Хоризонт 2020, ориентиран към поощряване на приобщаващото тъждество сред половете в изследователските институции, посредством внедряване на новаторски и устойчиви проекти за равнопоставеност сред половете (GEPs – Gender Equality Plans) в девет научноизследователски организации (RPOs – Research Performing Organisations), ситуирани в разнообразни елементи на Европа.

След 4,5 години интензивна работа планът SPEAR завърши. Богатият на практика опит и групови познания разреши на сътрудниците по плана да разработят скъпи запаси и образователни материали в поддръжка на рутинната активност на специалистите в региона на равнопоставеността сред половете, европейските и националните политици, както и работата на други заинтригувани страни, ориентирана към реализиране на дълготрайна структурна смяна, подсилване на приобщаването и равнопоставеността сред половете в европейските университетски среди, и поощряване приемането на по-широка демократична стратегия.

" SPEAR’s Cycle of Policy Reflections “ сплотява гласовете, опитът и експертизата на специалисти и практици от редица разнообразни организации и национални среди, с цел да укрепи и поддържа създаването на актуалните политики за стабилно и приобщаващо Равенство сред Половете в университетските среди. Този документ, създаден по план SPEAR, обгръща четири взаимосвързани тематики: Кариери в университетските среди: асортимент, покачване, кариерно развитие; Работна и образователна среда, и сексизъм в университетските среди; Мейнстрийминг в региона на равнопоставеността сред половете и GEPs; Интегриране на измерението " GE+ “ в проучванията, нововъведенията и преподаването.

Тези четири тематики акцентират нуждата от тясна връзка сред ежедневните практики, политическия спор и законодателните процеси, с цел да се акцентира на причини, учредени на познания и проучвания, да се укрепят демократичните полезности и да се противодейства на следствията от антидемократичните придвижвания.

SPEAR е план, финансиран от Европейски Съюз по стратегия Хоризонт 2020, стартиран през януари 2019 година, с съществена цел да инициира институционална смяна и да подкрепи създаването и използването на проекти за равнопоставеност сред половете в девет европейски научноизследователски организации. Партниращите организации в SPEAR са: University of Southern Denmark (Дания), Uppsala University (Швеция), RWTH Aachen University (Германия), Europa Media Non-profit Ltd. (Унгария), Joanneum Research Forschungsgesellschaft mbH (Австрия), Пловдивски университет " Паисий Хилендарски “ (България), International Business School (България), Vilnius University (Литва), Vytautas Magnus University (Литва), NOVA University Lisbon (Португалия) и University of Rijeka (Хърватия).
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР