Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалба за промяна на

...
</TD
>Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна жалба за промяна на
Коментари Харесай

Оставиха в ареста агресивен мъж

Пловдивският апелативен съд отхвърли като неоснователна тъжба за смяна на мярката за неотклонение от задържане под стража в по-лека на И. Ш., който е упрекнат в опит за ликвидиране и го остави в ареста.

Срещу него е повдигнато обвиняване, за това, че в ранните часове на 10.08.2023 година в Асеновград, след скандал, е направил опит да убие своя съгражданин С. А., като го е пробол с нож в корема. Само навременната лекарска интервенция е избавила живота на потърпевшия.

Апелативните съдии не одобряват за основателна тезата на отбраната, че обвиненият е бил в обстановка на неизбежна защита, защото събраните доказателства сочат, че точно той е инициирал сбиването. Въпреки че няма заплаха да се укрие поради непрекъснатия адрес и съществуването на семейство, за което поставя грижи, същият има неприятни характеристични данни, демонстрира експанзия и при по-лека мярка за неотклонение има заплаха да извърши закононарушение.

За това определението на Окръжен съд – Пловдив, с което е отхвърлено настояването на И. Ш. за смяна на мярката му за неотклонение от задържане под стража в по-лека, като вярно и законосъобразно, е доказано. Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР