Пловдивските общински съветници ще обсъждат на предстоящата на 8 юни

...
</TD
>Пловдивските общински съветници ще обсъждат на предстоящата на 8 юни
Коментари Харесай

Дават 460 000 лева за обзавеждане на две детски градини в Пловдив

Пловдивските общински съветници ще разискват на идната на 8 юни сесия отпущането на 460 000 лв. за окончателното довеждане докрай на две детски градини в регионите " Централен " и " Тракия ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Във връзка с наближаването на новата образователна година през септември 2023 година и приключването на строително-ремонтните действия на ДГ " Майчина грижа " е належащо обезпечаване на средства за завършване на плана. За обзавеждане и съоръжение на постройката на ул. " Христо Г. Данов " 33 са нужни 125 000 лв., както и 15 000 лв. за кухненския блок. Парите ще се обезпечат от плануваните в плана на разноските на община Пловдив средства за настоящи поправки на детските градини.

За новоизграждащата се детска градина в регион " Тракия " трябват 320 000 лв.. Парите ще се употребяват за доставка и монтаж на обзавеждане и съоръжение на заведението. Градината се строи по " Програма за създаване, продължение, надстрояване и реорганизация на детски ясли, детски традини и учебни заведения за интервала 2020-2022г. ". Тя е за осем групи и към сегашния миг строителните работи са на заключителен стадий. Сумата е планувана в плана на бюджета на община Пловдив за 2023 година и съветниците би трябвало да гласоподават даването й на районната администрация.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР