Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо П.К., на 31

...
</TD
> Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт спрямо П.К., на 31
Коментари Харесай

Първа официална информация за убийството пред дискотека в Пловдив, станало преди 4 години

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе обвинителен акт по отношение на П.К., на 31 година Той е предаден на съд за това, че на 01.11.2019 година е предизвикал гибел по несъобразителност на Г.К., на 18 година, в резултат на съзнателно нанесена телесна щета - тежка черепно-мозъчна контузия, непрекъснато общо разстройство на здравето, рисково за живота - закононарушение по член 124 ал.1 прочие 1 от Наказателния кодекс.

На 1 ноември 2019 година П.К. и Г.К. били в дискотека на бул. " Санкт Петербург " в Пловдив със свои другари. Там Г.К. се опитвал да предизвика П.К. По-късно двете компании си тръгнали. Отправили се към чакащи таксита на близкия бул.. По пътя Г.К. отправил реплики към П.К., който се засегнал и обидил от думите му.

Поради тази причина той се насочил към 18-годишния юноша и му нанесъл мощен удар в лицето. Г.К. паднал по тил на асфалта на пътното платно, блъснал си главата и изпаднал в безсъзнание. Подаден и бил сигнал на тел. 112.  Г.К. бил откаран в болничното заведение, изпаднал в кома и на 13 ноември 2019 година умрял.

По воденото досъдебно произвеждане са осъществени голям брой експертизи, свързани с определяне механизма на причиняване на гибелта на потърпевшия.

Предстои Окръжен съд-Пловдив да насрочи разпоредително съвещание по делото, оповестиха от прокуратурата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР