Жителка на Стамболийски е жертвата на грандиозната парична измама на

...
</TD
>Жителка на Стамболийски е жертвата на грандиозната парична измама на
Коментари Харесай

Жителка на Стамболийски е жертвата на грандиозната парична измама, опитала да се самоубие

Жителка на Стамболийски е жертвата на грандиозната парична машинация на стойност над 170 хиляди лв. за която съобщихме по-рано през днешния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.  Жената е направила опит за самоубийство, който е бил за благополучие несполучлив.

Николета Петкова, Филип Спасов и Теодор Сергеев са работили проведено под командите на пандизчията Георги Георгиев от Варненския затвор. 

Пострадалата Домусчиева е имала отговорности на стойност 65 хиляди лв. към кредитни институции и е търсила решение на казуса си в интернет.

Там тя попада на телефонния номер на Георгиев и разговоря с него. Въпреки че той се намира в пандиза, мъжът има две мобилни устройства. Георгиев разяснява на дамата, че би трябвало да извърши изискването за 20 хиляди лв. комисионна към тях и чак по-късно й дава обещание, че ще намерят метод тя да получи нов заем. 

Групата е уредила няколко заема към банки, само че без присъединяване на потърпевшата. След време, когато дамата е изтеглила сумите и е погасила отговорностите си, " доброжелателите " почнали да желаят тези пари и да я притискат.

Заплахите са били непрестанни и са били свързани със здравословното положение на потърпевшата, нейния наследник, както и работната й ангажираност. Жената се е пробвала да се отскубне от измамниците, само че агресивното държание към нея се засилило.

Друга основна роля в схемата е тази на Николета Петкова. Тя е била колежка на брачната половинка на тартора Георги Георгиев. Двете дружно са работили в кредитна компания. Петкова е била неразделно до потърпевшата Домусчиева при визитата на банкови институции, като й е засилвала терзанието по отношение на заканите към дамата.

Както към този момент споменахме, потърпевшата Домусчиева се е пробвала да се самоубие, като е изпила огромно количество хапчета. Единствено положителното стичане на събитията я е избавило от съдбовния излаз. Тя е припаднала на публично място и е била намерена от инцидентен минувач.

В зала подсъдимите пожелаха по-лека мярка като парична гаранция или домакински арест с електронна гривна. Петкова показа, че желае да бъде покрай децата си и не счете, че е направила кой знае какъв брой огромно закононарушение. Другите двама също се солидаризираха с желанието й. 

Съдия Теофана Спасова счете, че единствената ефикасна мярка при техния случай е непрекъснат арест. Един от претекстовете й бе, че закононарушението се случвало посредством електронни устройства, а на открито те ще имат достъп до тях и могат да продължат лъжливата скица.

Прокурор Светлозар Чераджийски посочи, че се е наложило лицата да бъдат локализирани и търсени, тъй като са употребявали непознати имена при връзката си с жертвата.

Решението на Окръжен съд Пловдив предстои на обжалване и митинг в три дневен период.

Припомняме, че тримата са обвинени привлечени като обвинени за това, че в интервала от 25.12.2023 година до 29.02.2024 година, в изискванията на продължавано закононарушение, в съучастничество и като съизвършители, за да набират за себе си имотна полза, са принудили потърпевшата 46-годишна жена, посредством опасност да извърши обратно на волята й разпоредби с парични суми и с това й предизвикали имотна щета в размер на 173 000 лв.. Принудата е осъществена от две и повече лица и са породени обилни имуществени вреди. 

Спрямо Спасов е повдигнато обвиняване и за това, че на 23.04.2024  година в гр. София, без съответно позволение, е държал високорискови наркотични субстанции – кокаин с чисто тегло 0,401 грама – закононарушение по член 354а, ал.3, т. 1 от Наказателния кодекс.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР