Предстоящите честванията на църковния празник Възкресение Христово са свързани с

...
</TD
>Предстоящите честванията на църковния празник Възкресение Христово са свързани с
Коментари Харесай

Стотици храмове бяха проверени преди Великден в Благоевградско

Предстоящите честванията на църковния празник " Възкресение Христово " са свързани с всеобщо събиране на хора в църкви, манастири и параклиси, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Изпълняваните церемонии са съпроводени с паленето и преместването на свещи, което доста покачва риска от пораждане на пожари. 

По мотив подхванатите ограничения по обезпечаване на пожарната сигурност в християнските храмове в област Благоевград, от шефа на РДПБЗН-Благоевград комисар Валентин Василев бе оповестено, че чиновниците на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " са направили 106 инспекции на християнски храмове, като е установено едно нарушаване, за което е обещано наставление.

Проверени са също и 55 обекта за настаняване на посетители, като са установени шест нарушавания.

Един от ритуалите на Християнския празник е обвързван с палене и преместване на горящи свещи по домовете и макар подхванатите превантивни ограничения е належащо да се внимава при паленето на свещи към храмовете и вкъщи. 

Запалените свещи да се слагат единствено в особено пригодени за това негорими и предпазени от вятър съдове и да не се оставят наоколо до горими материали и без наблюдаване. Всяка запалена свещ крие заплаха, изключително за хората с по-дълги или обемни коси, които елементарно могат да пламнат отблизо запалена свещ. 

След прибиране в домовете не трябва да се оставят запалените свещи да горят без контрол, даже в случай че хората са в прилежаща стая.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР