Около 30 души са се обърнали с искане за помощ

...
Около 30 души са се обърнали с искане за помощ
Коментари Харесай

Етнически сблъсъци в столицата на Киргизстан

Около 30 души са се обърнали с искане за помощ от здравните управляващи след напрежение за центъра на столицата на Киргизия, Бишкек. 15 души са били откарани с Бърза помощ, на останалите е била оказана здравна помощ на място.

Събирането на към 1000 души към хотел в центъра на Бишкек е било разпръснато и с водни оръдия, оповестява ТАСС. Здравните управляващи оповестяват, че персонално министърът Алимкадир Бейшеналиев е посетил в болничното заведение пакистански жител, който е измежду потърпевшите.

Органите за сигурност са прекратили скупчването на хора към хотел в центъра на града тази нощ, където живеят най-вече непознати жители. На 13 май е бил терен за спор на етническа основа. За този случай се оповестява, че конфликт сред непознати жители и довел до конфликти с киргизи, при които са арестувани към 10 души. В същото време е формирано наказателно дело за побой над локални поданици, били са арестувани трима чужденци. Тяхната народност не се оповестява.

Министерството на външните работи на Киргизстан преди няколко дни посъветва своите граждани временно да заобикалят да пътуват до Русия, след като Таджикистан предприе сходно деяние предишния уикенд.

След като Русия арестува няколко мъже, в това число двама мъже от Таджикистан и Киргизстан, за които Москва твърди че са са били забъркани в терористичната офанзива срещу концертната зала " Крокус сити хол "  на 22 март.

Оттогава съветски самостоятелни медии оповестяват за случаи, свързани с малтретиране на жители от Централна Азия, живеещи в Русия, само че и за етническо напрежение в двете някогашен руски републики.

 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР