Общественият транспорт на Пловдив се очертава като горещата тема на

...
</TD
>Общественият транспорт на Пловдив се очертава като горещата тема на
Коментари Харесай

Кметът с изисквания към превозвачите, води тежки разговори за по-добър градски транспорт

Общественият превоз на Пловдив се обрисува като горещата тематика на новото ръководство на града. Още при започване на днешната първа сесия на пловдивския общински съвет от ПП-ДБ и " Българска социалистическа партия за България " насочиха питания към кмета за транспортната скица и нередовното обслужване на линиите. Градоначалникът разяснява в коридорите на локалния парламент какви са желанията му, предава Plovdiv24.bg .

Кметът призна, че има проблеми с обособени превозвачи. 

" Следим към този момент разписанието на рейсовете. Имаме диалог с всеки един поотделно. Някои от тях си съблюдават договорите, други не си извършват разписанията на нужния %. Там ще влезем надълбоко подробност по подробност, с цел да решаваме казуса и да имаме този нужен надзор и, несъмнено, качество на осъществяването " - сподели Димитров. 

Кметът даде обещание след привършване на диалозите с превозвачите да заяви обществено какво е контрактувано и поето като ангажимент. 

Очаква се в най-скоро време да бъде въведена електронната система. Тогава общината ще има по-голяма изясненост какви доходи се получават от продажбата на билети. 

" Ние знаем, очевидци сме на това, че има препродажба на билети. Контролът с навлизането на електронната система ще е по-добър. Тогава ще имаме ясната стъпка за възстановяване на градския превоз. Дотогава ще имаме диалог с тях, надлежно – наказания от нас. От тях чакам по-добри оферти " - изясни Димитров.

Към момента са инсталирани единствено няколко от новите апарати за електронно таксуване.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР