Нови промени се подготвят в Наредбата за паркиране на автомобили.

...
</TD
>Нови промени се подготвят в Наредбата за паркиране на автомобили.
Коментари Харесай

Увеличават обхвата на Синя зона в Пловдив, нови промени има и в условията за паркиране

Нови промени се приготвят в Наредбата за паркиране на коли. Това разгласи заместник-кметът по Транспорт, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 

Според новия текст напълно електрическите коли, които имат зелен номер, ще паркират гратис без да е належащо да имат стикер, който указва, че са такива. 

" От скоро се появиха новите зелени номера, преди този момент притежателите на електрически коли трябваше да се доставят със специфични стикери от Оперативна програма " Паркиране и репатриране ", че са такива, с цел да стопират на всички места ", посочи заместник-кметът и добави, че този метод ще се понижи административната тежест.

В листата с улици, които ще бъдат включени, с което ще се усили обсегът на " Синя зона ", ще са и: ул. " Ген. Данаил Николаев ", бул. " Свобода " от ул `Копривщица и ул. " Царевец " от МОЛ Пловдив до УМБАЛ " Свети Георги ", ул. " Лейди Странгфорт " " " Пейо Яворов " и " Янко Сакъзов ".

Промяна ще има и във връзка с зарядните станции за електрически транспортни средства и по-скоро тяхното създаване. Според предлагането на администрацията бизнесмените, които желаят да се включат в тази активност ще би трябвало да заплащат такса след извършен конкурс.

За задачата ще се дефинират 100 точки първоначално извън зоната за платено паркиране. Така против препоръчаната цена от 100 лв. за точка, мястото ще може да се употребява.

" Броят на електрически коли в Пловдив не е доста огромен, по тази причина и цената към момента е ниска ", изясни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР