Нов знак на Главната развързва ръцете на Общинска полиция да

...
</TD
>Нов знак на Главната развързва ръцете на Общинска полиция да
Коментари Харесай

Този знак най-накрая развързва ръцете на Общинска полиция за глоби

Нов знак на Главната развързва ръцете на " Общинска полиция " да постанова санкции на нарушителите, видя  Plovdiv24.bg.  В няколко следващи изявления Ви на Главната улица до Пощата по време на " Капана фест ". Тогава водачи на десетки коли си разрешиха да навлязат на Главната и да оставят колите си, макар че това е пешеходна зона. 

в три следващи дни е имало паркирани коли, които са им пречели, алармирали са полицията, само че те не са подхванали ограничения.

В диалог с Plovdiv24.bg началникът на " Общинска полиция " гл. контрольор Тодор Боюклийски ни изясни, че не могат да постановат фишове, защото има решение на Върховен административен съд, съгласно което не може по наредбата на Общински съвет да бъдат налагани санкции с фиш, а единствено актове по Закона за придвижване по пътищата. Проблемът съгласно него беше и че няма знак, заради което санкциите ще паднат в съда. 

Тогава шефът на общинското предприятие  " Организация и надзор на превоза " възрази против това изявление. Според него липсата на знак по никакъв метод не би трябвало да стопира контролните органи да свършат работата си, защото Главната улица е пешеходна зона. Според него без значение дали има, или няма знак, наказания могат да се постановат, защото това не е пътно платно и не е зона за коли.

. С слагането на знаците чиновниците на Общинска полиция към този момент умерено могат да постановат съответните санкции.

Според последната информация от, който направил по-обстоен оглед на място:

" Макар да не е имало проблеми до момента, паркингът не е обособен и обозначен... Настилката обаче не е правена, с цел да издържи на коли... Трябва да поднеса извинения на сътрудниците от полицията. Мястото към този момент е със знаци и мислим за ограничение на опцията за повторни сходни произшествия. "

Според Закона за придвижване по пътищата обаче:

Чл. 178е. (Нов - Дъждовни води, бр. 37 от 2015 г.) Наказва се с санкция от 50 до 200 лева лице, което паркира пътно транспортно средство в паркове, градини, детски площадки, площи, предопределени единствено за пешеходци, и на тротоари в обитаемоте места отвън позволените за това места.

Надяваме се след слагането на знаците да няма извършители, а в случай че има, те да бъдат глобени по надлежния ред своеременно.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР