На ул. Кичево 38 в район Южен беше открит третият

...
</TD
>На ул. Кичево 38 в район Южен беше открит третият
Коментари Харесай

В Пловдив откриха трети дневен център за деца на бежанци от Украйна

На ул. " Кичево " 38 в регион " Южен " беше открит третият дневен център за деца на бежанци от Украйна. На събитието участваха кметът, заместник-кметът и Наталия Еллис от Фондация " Юкрейн съпорт енд реновейшън ", съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Възможности има, Пловдив е огромен град, италианци откриват фабрики, отварят се хотели и заведения за хранене. Всички набират хора - и българи, и украинци. В нашата компания всички са смесени, т.е. националността няма значение, значимо е човек да е експерт. С нашата помощ и с поддръжка на разнообразни институции в Пловдив са пристигнали две огромни компании - едната се занимава с металообработка и произвеждане, а другата - със строителство. Тези хора са експерти на високо равнище, тъй че откриха работа доста бързо " - съобщи пред камерата ни Наталия Елис.

Около 40% от украинците са се интегрирали в българските условия. От 10 000 бежанци във втория дом има 130 украинци, които нямат опция да заплащат наем незабавно. 

Кметът напомни, че в Пловдив беше основан първият център за краткотрайно настаняване на украинци бежанци още в първите дни на започването на войната. " Номинирани сме за премия обществена кохезия. Единствени сме в България. Това не може да не ни радва " - акцентира градоначалникът.

Номинацията е по самодейността " Иновации в политиката ", прави се в Европейския съюз, вземат участие съвсем всички страни, изясни заместник-кметът по обучение и бизнес развиване. Тази година финалите са в полската столица Варшава. " Кандидатствахме с " Втори дом " и програмата, която развихме последната година за консолидираното и помощта към украинските бежанци. За наслада бяхме определени като един от десетте финалисти в категорията. Тази година единствено един български план е финалист " - изясни Стоянов. 

Подробности гледайте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР