Камионите с хартиените бюлетини за изборите на 2 април пристигнаха

...
</TD
>Камионите с хартиените бюлетини за изборите на 2 април пристигнаха
Коментари Харесай

В Пловдив пристигнаха хартиените бюлетини

Камионите с хартиените бюлетини за изборите на 2 април дойдоха в регионалната администрация на Пловдив малко преди 12 часа през днешния ден. Заедно с тях са доставени и телефонните устройства, с които ще се записва преброяването на гласовете след края на изборния ден, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg

Бюлетините се транспортират с камион със специфични пломби, които бяха свалени в наличието на основния секретар на регионална администрация Георги Янев и ръководителите на 16 и 17 РИК Калоян Сухоруков и Янко Радунчев.

" Има нововъведения, свързани с видеонаблюдението, към този момент стана ясно, че не всяка бюлетина ще се снима. По-деликатният миг е обвързван с затруднения протокол и тук е значимо вярно да се откри резултата от гласуването и вярно да се нанесе в протокола. Съветваме комисиите да упражняват като употребяват онлайн формата " - разяснява Сухоруков.

Радунчев добави, че сега се организират образованията на членовете на секционните комисии, по време на които се обръща особено внимание по какъв начин да се оправят с казуса. " Протоколът е 18 страници, поради многото партии и обединения и огромния брой преференции. Обръщаме повече внимание върху следизборния ден, попълването на протоколите, видеонаблюдението и новите неща в тези избори " - сподели ръководителят на 17 РИК.

За 16 МИР Пловдив град са предопределени 308 000 броя хартиени бюлетини, а за 17 МИР Пловдив област - 290 000. С това количество се обезпечава на 100% вота във всички изборни секции. Освен това са доставени 983 записващи устройства за всяка една секция в двата избирателни региона - 459 секции в града и 524 секции в региона. 

Дейностите по защитата при съхранението и ескорта до районните кметства и общините се реализира от Министерство на вътрешните работи.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР