Интервю на Plovdiv24.bg с от ПП за бъдещия областен управител

...
</TD
>Интервю на Plovdiv24.bg с от ПП за бъдещия областен управител
Коментари Харесай

Росен Костурков: Обсъждаме поне четири имена за областен управител на Пловдив

Интервю на Plovdiv24.bg с от Политическа партия за бъдещия регионален шеф на Пловдив:

- Г-н Костурков, диря ви във връзка номинацията на професор Кольо Динков за регионален шеф. Потвърждавате ли публично?

- А вие от кое място разбрахте това, че и аз към този момент се комплицирам?

- Защо да сте се объркали, нали е ваша номинация?

- Номинацията на ПП-ДБ не е Кольо Динков. В момента се разискват доста разновидности, има най-малко четири имена, тъй че да разясняваме нещо, което ще се случи най-рано другата седмица, в случай че изобщо ще се случи, не е редно. Предпочитам да не разясняваме имена, това са живи хора, въпреки всичко няма нищо решено.

- С кого коментирате имената? С съдружните сътрудници от Демократична България единствено или и ГЕРБ вземат участие в тези диалози?

- В диалозите вземат участие и ГЕРБ, да. В момента фокусът е преместен и няма развиване, само че от края на предходната седмица се разясняват дружно с ГЕРБ претенденти, които са допустими и еднообразно отдалечени от партиите, и, естествено, да имат качествата да свършат работата на регионалните шефове.

Няма никакво дефинитивно решение, изключително за Пловдив, не ми се желае да разясняваме изобщо имена. Не за друго, няма никаква загадка, само че въпреки всичко това са живи хора и аз не съм последовател да се хвърлят имената им в пресата.

- Избирателите би трябвало да бъдат осведомени с номинациите.

- Избирателите естествено, че ще бъдат осведомени кои ще бъдат регионалните шефове.

- Предвижда ли се провеждането на съдружен съвет или както се назовава?

- Няма подобен формат в ръководството, тъй като ние не сме в действителна коалиция. Дали се плануват диалози сред партиите? Ами ние си приказваме непрекъснато, тъй че тук не мога да ви отговоря нещо съответно. Ние нямаме коалиция, с цел да имаме съдружен съвет.

- Имате коалиция единствено с Демократична България.

- Да, с Демократична България сме в коалиция, тя беше и предизборна. В Народното събрание сме в една стая и с тях си приказваме непрекъснато.

- Лидерът на ГЕРБ тази заран заяви една притеснителна вест, че няма да има ротация. Това изправя пред комплицирана обстановка ръководещите.

- Аз нямам визия в качеството си на какъв го оповестява.

- Е, по какъв начин, водач на партия.

- Има доста ясна сделка сред учен Денков и, че на 9-ия месец ще има ротация. Това е утринното му пробуждане на господин Борисов, не знам какво е имал поради. Ние имаме доста ясни сделки и е казано пред всички, пред цялото общество, правилото на кабинета. Мисля, че по този метод даже излага малко името на, в случай че го е споделил в действителност, тъй като аз не съм го чул. Какво значи " няма да има ротация “? Къде остава в този развой?

- Казвате, че в края на идната седмица да чакаме новите регионални шефове?

- Процесът си върви, назначението на регионалните шефове се случва на Министерски съвет, който е в сряда, може и още в сряда да имаме назначени регионални шефове.

- Преди това ще съобщите ли имената на тези четирима, които са номинирани за Пловдив?

- Не, няма да ги съобщим, тъй като, отново споделям – не е редно хора, които ни са се доверили, да ги изваждаме по медиите. Ако имаме дефинитивно решение, даже преди Министерския съвет може да бъде обявено кой ще е регионалния шеф.

- Чу се и вашето име за възможен претендент. Потвърждавате ли?

- Не. Никога не е било. Това са спекулации на ваши сътрудници. Не, не съм се кандидатирал, моето име не е в процеса за избор на регионален шеф и в никакъв случай не е било.

- А ще има ли квоти на регионалните шефове за ръководещите партии?

- Такъв развой сега няма. Процесът е да се откри консенсусен претендент, в случай че е допустимо за всяка една област, който да има качествата и качествата да свърши работата, тъй като тя няма да им е лесна в идващите месеци. Предпочитаме да не се назначават ярки политически фигури, с цел да не стигаме до въпроса " има ли квота, няма ли квота “. Областният шеф е представителя на страната в региона, който безусловно би трябвало да прави работа, а не да е политическо лице. Това е процесът, по който работим сега.

- Има ли някаква възможност сегашният регионален шеф да остане на поста?

- Не. Няма никаква такава възможност.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР