Достъпни места за паркиране към новите жилищни сгради или към

...
</TD
>Достъпни места за паркиране към новите жилищни сгради или към
Коментари Харесай

Промени ще ограничат още повече паркоместата пред блока

Достъпни места за паркиране към новите жилищни здания или към здания със смесено предопределение с жилища в тях ще се обезпечават, когато в тях има жилища със повишени условия за досегаемост. Броят на наличните места за паркиране ще се дефинира в границите на потенциала на паркинга и ще е еднакъв на броя на плануваните жилища, отговарящи на условията, заложени в горепосоченото приложение. Това плануват препоръчаните за публично разискване промени в Министерство на регионалното развитие.

Така тези промени ще лимитират още повече паркоместата към новото жилищно строителство. Сега вложителят е задължен да ги планува в допълнение над потенциала на паркинга, само че това съгласно Министерство на регионалното развитие обременява непропорционално възложителите и притежателите на нови многофамилни жилищни здания и здания със смесено предопределение. Затова отсега нататък тези специфични места ще се броят в потенциала на паркинга и ще ги има единствено в някои случаи, което значи по-малко паркоместа общо за всички, предава уеб сайтът " "

Припомняме, че броят на наличните места за паркиране на коли на хора с увреждания на паркингите към сгради/самостоятелни обекти за публично обслужване и към нови многофамилни жилищни здания или здания със смесено предопределение се дефинира в допълнение към потенциала на паркинга.

 При паркинги с до 10 места се дефинира минимум едно в допълнение място за коли на хора с увреждания, за тези с потенциал до 30 – изискуемият спомагателен най-малко е две паркоместа, а при потенциал 50 – той е най-малко 3. За паркинги с над 50 места се плануват в допълнение най-малко 4% от общия брой. За паркинги към лечебни, обществени, рехабилитационни, спротни и прозводствени действия, приемни здания на превоза се изискват в допълнение най-малко 10% от потенциала на паркинга, но  не по-малко от едно налично място за паркиране.

Сега Министерство на регионалното развитие предлага тези квоти да останат единствено при публичните здания, а при жилищните здания паркоместа за хора с увреждания да има единствено в случай че има и такива налични жилища. Освен това обособените паркоместа за жилищните здания към този момент ще се броят в границите на потенциала, а не настрана. Задължение да се обезпечи най-малко едно налично жилище има единствено за здания с над 30 жилища, т.е. единствено за тях ще важи и условието да отделят паркоместа за хора с увреждания. Уврежданията обаче могат да бъдат от най-различен вид и човек може да живее в нормално жилище и отново да употребява автомобил с привилегии за хора с увреждания, като в тази ситуация няма да има опция за налично паркиране. Възможен е и противоположният случай - да живее в налично жилище, само че да не употребява автомобил, при което паркомястото му ще стои неизползвано, тъй като други нямат право да паркират на място за хора с увреждания.

На доктрина смяната не би следвало да е проблем, тъй като броят на отделените за хора с увреждания паркоместа би трябвало да е еднакъв на броя на наличните за тях жилища, което дава отговор на общото предписание, че за всяко жилище би трябвало да има паркомясто. Ако такива жилища няма обособени в една постройка, няма да има и такива паркоместа. Според досегашните разпореждания обаче тези места бяха над обезпечените за всяко жилище, което означаваше повече благоприятни условия за паркиране на фона на наклонността от ден на ден фамилии да имат повече от един автомобил.

Облекчението ще влезе в действие за капиталови планове, за които производството по одобрение на капиталов план и производството по издаване на позволение за градеж стартира след влизането на измененията в действие.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР