Днес в зала 9 в Районния съд в града под

...
</TD
>Днес в зала 9 в Районния съд в града под
Коментари Харесай

Доведоха в съда ученика, стрелял срещу автобус в Пловдив



Днес в зала 9 в Районния съд в града под тепетата стартира делото против тях. Подсъдим по делото е И.Г.Б. Същият е упрекнат за закононарушение по чл.216, ал.1, вр. чл.63, ал.1 т.4 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият имал пневматичен револвер STEYR M9-A1, диаметър 4,5 мм, който бил закупил от магазин за фойерверки. Боеприпасите за револвера представлявали железни топчета.

Подсъдимият споделил със свои другари и съученици за притежаваното от него оръжие, като от време на време им го предоставял и те да стрелят с него по разнообразни цели – указателни табели, улични лампи, рейсове на градския превоз и други.

На 09.11.2022г., подсъдимият се срещнал със свои другари, като носел в раницата си гореописания револвер. Всички дружно отишли в учебно заведение " Елин Пелин “ в Пловдив с желанието да стрелят по преминаващи рейсове от градския превоз с револвера на И.Г.Б.

Около 21,00 ч. се задал рейс " Темса ЛФ 12 “, като в него бил единствено лидерът му, който се придвижвал към гаража на " Автобусни транспорти Пловдив “ ЕООД след привършване на работа по линия № 12.

Виждайки транспортното средство, подсъдимият И.Г.Б. създал към него изстрел с пневматичния револвер, като изстреляното от оръжието железно топче уцелило първото дясно наотваряемо стъкло на транспортното средство, вследствие на което стъклото се счупило, като нанесената вреда е на стойност 2814,60 лева Делото е планувано за разпоредително съвещание.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР