Д-р Десислава Терзийска е поредният млад лекар, който започна работа

...
</TD
>Д-р Десислава Терзийска е поредният млад лекар, който започна работа
Коментари Харесай

26-годишна лекарка от Пловдив е поредният млад човек, който започва работа в Смолян

Д-р Десислава Терзийска е следващият млад доктор, който стартира работа в МБАЛ " Д-р Братан Шукеров “ – Смолян. Младата лекарка, която се дипломира единствено преди шест месеца, към този момент е в състава на Вътрешно поделение под управлението на доктор Петя Кокудева, доктор Екатерина Караянкова, доктор Григор Лалов и доктор Анастас Петров, оповестиха от Връзки с обществеността в МБАЛ – Смолян

" Детската фантазия ми е да бъда доктор. Още от 4-годишна знаех, че това е моята карма. Целият ми живот по този начин се стече, че всичко докара до там да завърша сполучливо медицина и да стартира работа “, показа доктор Терзийска.

Тя е родена и израснала в Пловдив, само че има доста тясна връзка със Смолян, откъдето е майка й. Завършила е Професионална гимназия по хранителни технологии и техника компетентност " Еколог и запазване на околната среда “, само че доктор Терзийска била твърдо уверена, че ще преследва медицината. През декември м.г. тя се дипломира в Медицински университет – Пловдив.

" Бяхме тук за Великден и на връщане към Пловдив споделих на майка ми:

" Много ми харесва тук, за какво да не отида да попитам в болничното заведение дали имат свободно място “, споделя доктор Терзийска.

Според нея решението къде да започнеш първата си работа е от изключително значение, тъй като тъкмо първоначално се поставят професионалните основи. Тя обожава природата на Смолян, спокойният метод на живот и споделя, че главната причина да вземе това е решение, е тъй като: " Лекарите са по-спокойни, отношението е напълно друго, както и това, че пациентите са толкоз положително настроени към медиците “.

Младата лекарка е назначена на работа на 1 юни  във Вътрешно поделение.

" Вътрешните заболявания е специалността, която най-вече одобрявам. А в по-тясна връзка – ендокринология и метаболитните болести. Гледам по друг метод на тази компетентност, тъй като при нея има голямо поле за изследвания, а ненапълно е обвързвано с диетологията – методът на хранене, здравословния метод на живот “, сподели още доктор Терзийска.

Все още не е давала независими наряди, само че се надява от идващия месец да бъде включена в графика на Вътрешно поделение, както и на Спешно поделение.

" В отделението ме одобриха доста добре. Всички лекари са извънредно деликатни и положителни към мен – проличава си, че желаят да ми предадат техния опит “, добавя тя.

Д-р Терзийска обича изкуството. Обожава да посещава музеи и изложбени зали. Интересува се от история на изкуството и наред с това обича да пътува и да се разхожда по екопътеки в планината и има вяра, че човек би трябвало да е в естетика както със себе си, по този начин и с природата.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР