Читателка на Burgas24.bg алармира за голям транспортен проблем в разгара

...
</TD
>Читателка на Burgas24.bg алармира за голям транспортен проблем в разгара
Коментари Харесай

Огромен транспортен проблем по морето в разгара на лятото!

Читателка на Burgas24.bg сигнализира за огромен транспортен проблем в разгара на лятото. По думите й в утринните часове пътуването по линията Бургас – Слънчев бряг е същински призрачен сън. Автобусите са препълнени, не са редки случаите, в които автобусите даже подминават Ахелой и Каблешково, заради липса тук-там.

Ето какво гласи сигналът:  

За по-долу изложби проблем съм писала към този момент на община Бургас, община Каблешково и Областна администрация. Подавала съм телефонна тъжба и на националния телефон на ДАИ.

Тъй като до в този момент не се случи нищо, с изключение на изсъхнал и фиктивен отговор от регионална администрация се обръщам към Вас за подпомагане.

Става въпрос за изискванията при които пътуват хората по линия 22 Бургас-Каблешково-Слънчев бряг. В утринните часове пътуват най-вече работещи. В дейния туристически сезон със утринните влакове идват и доста летовници и рейсовете се препълват.

На 16 август, да вземем за пример рейса с час на потегляне 7,10 изобщо не взе пасажерите от Каблешково и Ахелой. Още от Бургас беше препълнен и имаше най-малко 20 правостоящи натъпкани един до различен. На 15 август ситуацията беше същото с рейса в 7,50, разбрах, че предния рейс още веднъж не е взел пътуващите по маршрут Каблешково-Слънчев бряг.

Това е междуградска линия и безусловно неприемливо е да пътуват правостоящи. Трябва ли да се случи нещо неприятно, да се наранят пътуващи и тогава да почнем да се вайкаме? Работещите пътуват най-вече с карти и следва компаниите, обслужващи тази линия да им обезпечат седящи места с преимущество. Преди пандемията рейсовете през летния сезон бяха на 20 мин. /в момента са на 40 мин,/ това доста бързо беше забравено и летният график не се възвърне.

Проблемите са доста наболели и пасажерите стачкуват и избухват кавги сред водачи, кондуктори и пътуващи.

Ситуацията е сходна и с другата линия номер 10 по маршрут Бургас-Поморие-Ахелой-Равда-Несебър-Слънчев бряг.

И двете линии се обслужват от компаниите Бургасбус и Ди Ес Бус. Те не подхващат нищо, очевидно им е доста преференциално да претъпкват рейсовете и кумулират положителни облаги от това. И това състояние е още от края на юни.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР