Част от улица Даме Груев ще бъде пусната за движение

...
</TD
>Част от улица Даме Груев ще бъде пусната за движение
Коментари Харесай

Пускат част от улица Даме Груев

Част от улица " Даме Груев " ще бъде пусната за придвижване идната седмица и колите ще могат да се движат от надлез " Родопи " към ул. " Братя Бъкстон ". На сектора ще се постави краткотрайна настилка. Така след стартирането на трафика ще се разтовари кръстовището на магазин " Практикер ", заяви за Plovdiv24.bg кметът на регион " Южен ".

На институциите е лишило прочут интервал от време, с цел да синхронизират вижданията си къде да се нарежда спирката за рейсовете на градския превоз. След като към този момент има точна локация на навеса, строителите от " Парсек груп " са подготвени да стартират да поставят бордюри на тротоара против учебно заведение " Братя Миладинови ".

Предстои обаче за седмица да се затвори кръстовището с ул. " Пере Тошев ", където компанията би трябвало да подмени водопровода и канализацията, а ВиК да построи шахтите. 

Хубавата вест е, че един от огромните интернет снабдители в града, чието главно зареждане от центъра към целия " Кючук Париж " минава през " Даме Груев ", към този момент е завършил с преместването на своите шахтите. За оптичното трасе не е било помислено преди старта на реконструкцията. " Много е значимо за всеки обект документалната част на всички детайли авансово да е готова. Едва по-късно идва техническото осъществяване " - разяснява Язов.

До края на януари може да се разгласи социална поръчка за избор на реализатор за срутване на четирите здания, които попадат в регулацията на разширената улица.  Кметът счита, че добър вид е да организира съкратена процедура за десетина дни, при която да се насочи директна покана към три компании и комисията да избере на коя от тях да разпореди активността.

Самото побутване на постройките и извозването на строителните боклуци евентуално ще се забавят с месец-два. Ако времето е неприятно и стартира да вали, няма по какъв начин да се извозва влажен отпадък. Това значи, че премахването на постройките се обрисува да стане през февруари-март. Според Язов, строителят може да употребява интервала, с цел да работи по връзките на кръстовищата по трасето, които, съгласно краткотрайната организация на придвижването, би трябвало да са проходими по време на ремонта.

Сградите, които подлежат на унищожаване, са празни от дълго време. Единственият проблем е с автосервиза на пресечката с улица " Тодор Александров ", чийто притежател апелира събарянето. Всъщност с това дело се оспорва предварителното осъществяване на заповедта на районния кмет за бутането. Последното дело е извоювано от автомонтьора, защото Върховен административен съд се произнася в негова изгода. 14-дневният период за авансово осъществяване е изминал от дълго време и на процедура тази заповед не е настояща. 

" Собственикът първо изиска още пари, съдът разпореди и ние изпълнихме решението. После изиска период от 3 месеца, с цел да си изнесе нещата - съгласихме се и той изнесе струговете и машините си. Сградата, а и другите три, са празни " - обясни кметът на " Южен ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР