Белгиец идва за пет дни като турист в България, а

...
</TD
>Белгиец идва за пет дни като турист в България, а
Коментари Харесай

Белгиец дойде за малко в България, влюби се в Пловдив и реши да остане

Белгиец идва за пет дни като екскурзиант в България, а взема решение да остане за цялостен живот.

“Надявам се да имам прелестен живот до края на дните ми, тук в невероятната България. "

Така стартира разказът на 55-годишния Питър Децеунинк от Белгия. Описва историята на живота си в едно малко капанче в Пловдив. Целият му роман е доста прочувствен и се изслушва с интерес.

През 2019 година Питър идва в Пловдив и там стартира да написа нова глава от своя живот. Издаването на българска персонална карта е първа стъпка към смяната.

Втората е, когато подменя белгийския с български регистрационен номер на колата си.

Споделя, че е впечатлен от България, а всички прекарани дни назовава едни от най-хубавите в целия си живот. Радостта от това, че е намерил страната, която дава отговор на неговите разбирания за това по какъв начин би трябвало да наподобява едно общество, го кара да се назова " прероден българин “.

В началото проектите му за живот в България са напълно разнообразни от тези, които е осъществил до през днешния ден. Мечтата му да отвори дребна сладкарница в Пловдив не се сбъдва, само че пък сега работи към швейцарска компания и се усеща не по-малко потребен.

Сравнява живота в Белгия и България и споделя, че у нас е намерил по този начин търсеното успокоение. Споделя още, че българските улици са по-безопасни, в сравнение с в родината му и разходките късно вечер провокират наслаждение, а не боязън.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР