Тази зърнена култура може да намали риска от диабет.Учени от

...
Тази зърнена култура може да намали риска от диабет.Учени от
Коментари Харесай

Откриха коя е “новата” суперхрана

Тази зърнена просвета може да понижи риска от диабет.

Учени от Швеция са разкрили “нова ” суперхрана, която в реалност участва в менюто на индивида от хилядолетия. Авторите на изследването, извършено от учени от университета на Лунд са открили, че постоянната консумация на ечемик е обвързвана със “забележителни ” изгоди за здравето, написа вестник “Дейли експрес ”, представен от Българска телеграфна агенция.

Зърнената просвета, която участва в редица хранителни артикули, може да понижи риска от диабет, сърдечносъдови болести и затлъстяване.

Шведските откриватели са разкрили, че ечемикът, подобаващ за потребление като опция на картофите и ориза, бързо усъвършенства здравето, потискайки апетита.

“Забележителните ” съгласно експертите здравословни резултати от ечемика настъпват, когато зърненият артикул попадне в червата, където окуражава освобождението на потребни бактерии и хормони.

За задачите на проучването участниците са консумирали самун, подготвен главно от ечемик, на закуска, обяд и вечеря. Около 11 до 14 часа след последното хранене, на изследваните лица са направени проби за рискови фактори за диабет и сърдечносъдови болести.

Специалистите са открили, че за късото време след последната консумация на ечемик, матаболизмът на участниците се е подобрил, равнищата на захарта и инсулина са се намалили и се е нараснала чувствителността им към инсулина. При изследваните лица е регистриран и усъвършенстван надзор над апетита.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР