Тази вечер в Париж ще бъде коронясан новият носител на

...
Тази вечер в Париж ще бъде коронясан новият носител на
Коментари Харесай

Приключва ли ерата на Меси и Роналдо днес в Париж?

Тази вечер в Париж ще бъде коронясан новият притежател на най-престижната самостоятелна премия във футбола - " Златната топка " на " Франс Футбол ".

Едно нещо е съвсем несъмнено - спечелилият няма да се споделя Кристиано Роналдо или Лионел Меси, които преобладаваха в последните 10 години, като си поделиха влиятелните оценки. Аржентинецът даже не попадна в топ 3, до момента в който в Италия през отминалата седмица разкриха, че Роналдо няма да пътува за френската столица, защото е осведомен, че е останал втори.

Топ любимец за продобиване на премията е хърватският халф на Реал Мадрид Лука Модрич, който към този момент подвигна премията на ФИФА " The Best ". През сезона Модрич се показа сполучливо на клубно и национално равнище. С Реал Мадрид той завоюва четвърта купа от Шампионската лига за последните пет години и трета подред, а с " ватрените " стигна до край на международното в Русия. Именно Мондиал 2018 постави завършек на хегемонията на Роналдо и Меси, които не се показаха безапелационно по стадионите в Русия.

Евентуалната победа на Модрич ще бъда първа за хърватин в анкетата за " Златната топка ". Най-близо до трофея е бил актуалният началник на локалната федерация Давор Шукер, който остава втори през 1998 година.

Кой ще е победител и кои ще са неговите подгласници, ще има ли кавги и всичко за " Златната топка " - очаквайте през днешния ден след 22 часа, когато започва церемонията във френската столица!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР