Тази вечер ЦСКА гостува на Бодьо/Глимт в предпоследния си мач

...
Тази вечер ЦСКА гостува на Бодьо/Глимт в предпоследния си мач
Коментари Харесай

ЦСКА е черен кошмар в белите нощи на норвежците

Тази вечер ЦСКА гостува на Бодьо/Глимт в предпоследния си мач от груповата фаза на шампионата Лига на Конференциите. Целта на " алените " ще бъде да се показват почтено и да продължат традицията да не губят от норвежци. До момента " армейците " са изиграли 4 срещи със противници от тази страна. Балансът е 2 победи за ЦСКА и 2 равенства при голова разлика 4:0 за 31-кратния първенец на България. Норвежците нямат даже гол против " алените ". А те се изправиха против 3 тима от северната страна през годините.
 Снимка 553917
Източник:

Единственото досега посещение на ЦСКА в Норвегия е на 11 август 1998 година. Водени от Димитър Пенев, " армейците " играят първи дуел от втория квалификационен кръг за Купата на УЕФА против Молде на стадион " Акер ". Пред 4000 фенове, ЦСКА стига до нулево тъждество, след което побеждава с 2:0 на " Армията " и отстранява съперника си. Точни тогава са Милен Петков в 33-ата минута и Валентин Станчев в 60-ата. Вратарят Ивайло Иванов пък избавя дузпа.

Ето състава на ЦСКА, който играе при гостуването в Норвегия: Ивайло Иванов, Стефан Лулчев, Галин Иванов, Здравко Радев, Валентин Найденов, Красимир Чомаков, Георги Йорданов, Стилиян Петров, Мартин Петров, Валентин Станчев и Бончо Генчев. Като запаси се появяват Асен Букарев и Владимир Андонов.
 Снимка 553916
Източник:

Другата победа на ЦСКА против норвежци е в груповата фаза на шампионата за Купата на УЕФА - на 30 ноември 2005 година. Тогава головете за триумфа с 2:0 вкарват Христо Янев от дузпа в 35-ата минута и Гийом да Заади в 46-ата.

Първият мач с Бодьо/Глимт в София приключи 0:0 и по този начин през днешния ден ЦСКА ще опита да продължи положителната си серия против противници от тази страна. Ще бъде доста мъчно, в случай че имаме поради обстоятелството, че Рома беше победен тук с 1:6.

ЦСКА СРЕЩУ ОТБОРИ ОТ НОРВЕГИЯ:

Молде - ЦСКА 0:0

ЦСКА - Молде 2:0

ЦСКА - Викинг 2:0

ЦСКА - Бодьо/Глимт 0:0

Баланс: 4 мача, 2 победи за ЦСКА, 2 равенства, голова разлика 4:0 за ЦСКА.

АНГЕЛ ДОМУСЧИЕВ , делегат на ТОПСПОРТ в Будьо, Норвегия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР