Тази вечер от 20:00 ч. Ига Швьонтек и Наоми Осака

...
Тази вечер от 20:00 ч. Ига Швьонтек и Наоми Осака
Коментари Харесай

Швьонтек срещу Осака на финала в Маями: Коментирайте днешните мачове


Тази вечер от 20:00 ч. Ига Швьонтек и Наоми Осака ще излязат една против друга на „Hard Rock Stadium“, с цел да дефинират тазгодишната шампионка на шампионата в Маями. И двете съпернички ще играят за пръв път на финала във Флорида, като за всяка от тях залогът е голям.

За Осака това е първи край от повече от година насам, откакто надви на Дженифър Брейди на Australian Open. Същевременно Швьонтек е в серия от 16 следващи победи и е единствено на един триумф от трета поредна WTA 1000 купа, откакто победи в Доха и Индиън Уелс.

При възможна победа довечера полякинята ще стане най-младата шампионка в историята на шампионата, както и едвам четвъртата тенисистка, спечелила шампионатите в Индиън Уелс и Маями в един сезон. До момента „Слънчевия дубъл“ са реализирали единствено Щефи Граф (1994 и 1996), Ким Клайстерс (2005) и Виктория Азаренка (2016).

И двете съпернички могат да се похвалят със серия от пет следващи извоювани финала. Осака победи в седем от последните осем заключителни дуела, до които доближи, до момента в който Швьонтек завоюва 12 от общо 13 финала на равнище WTA и ITF.

До момента Осака и Швьонтек са играли една против друга единствено един път. Това се случи на осминафинала в Торонто през 2019 година, когато японката надви със 7-6(4), 6-4.

Не преди 22:30 ч. ще се изиграе и финалът на двойки при мъжете, в който Уесли Коолхоф и Нийл Скупски ще се изправят против Хуберт Хуркач и Джонс Иснър.

Коментирайте с нас всичко най-интересно. Не се толерира писането на политически мнения.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР