Два неуспешни опита за започване на извънредно заседание на НС

...
Два неуспешни опита за започване на извънредно заседание на НС
Коментари Харесай

НС не успя да събере кворум за извънредно заседание

Два несполучливи опита за започване на изключително съвещание на Народно събрание във вторник вечер. Точка единствена в дневния ред на днешното, второ поред изключително съвещание, е чуване на служебния министър на енергетиката, при негово неявяване - на заместник-министъра на енергетиката и на ръководителя на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов, по отношение на увеличението на цената на тока.

Малко след 19:30 часа не се събра кворум за започване на съвещанието. В зала се записаха 111 народни представители. След 30-минутна отмора още веднъж не се събра кворум. Регистрирани бяха 117 депутати.
 нс Българска телеграфна агенция

 нс Българска телеграфна агенция

ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи събраха подписи и внесоха искане за изключително съвещание на Народното събрание по отношение на цената на тока, разгласи на брифинг в Народното събрание по-рано националният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова. 

„ Днес, ние от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи, внесохме в деловодството на Народно събрание искане за изключително съвещание на Народно събрание, с цел да можем да изслушаме ръководителя на КЕВР и служебния министър на енергетиката ”, разясни Теменужка Петкова.

„ Целта на това деяние е да не се злоупотребява с измененията в Конституцията. Когато приехме непрекъсваемост на работата на Народно събрание, не целяхме да се трансформира трибуната за предизоборно говорене. Искаме през днешния ден да бъде извършено и второто изключително съвещание, с цел да няма второ другата седмица ”, добави Тома Биков. 

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР