Тази вечер Александър Везенков и Олимпиакос ще преследват осмата си

...
Тази вечер Александър Везенков и Олимпиакос ще преследват осмата си
Коментари Харесай

Ще продължи ли Везенков могъщия си ход и срещу шампиона?

Тази вечер Александър Везенков и Олимпиакос ще преследват осмата си победа в Евролигата. “Червено-белите ” се изправят против един от най-тежките си противници в лицето на първенеца Анадолу Ефес. Двубоят сред двата отбора е повтаряне на полуфинала от предишния сезон сред двата отбора, извоюван от турския гранд с панер на Василие Мицич в последните секунди. Сблъсъкът през днешния ден стартира от 19:30 часа българско време в зала “Синан Ердем Доум ” и ще се излъчи директно в ефира на Max Sport 1.

Във краткотрайното класиране Везенков и компания заемат втората позиция с баланс от 7 победи и 3 загуби, до момента в който Анадолу Ефес е на седмото място с актив от 5 триумфа и 5 провали. Тимът на Ергин Атаман обаче се намира в доста добра форма от известно време насам и съумя да заличи бавния старт на сезона, като сега първенците разполагат с три следващи правилни стъпки на сметката си.

Ще продължи ли Везенков могъщия си ход и против първенеца? Българският национал е изрично най-хубавият състезател в европейския баскетбол сега, а довечера ще може да потвърди качествата си и против тима, който го спря по пътя към финала на Евролигата. Звездата на Олимпиакос записва междинни индикатори от 20.1 точки и 8.7 битки през сегашния сезон, като сега е №2 при реализаторите, №1 при борците и №1 по коефициент със своя 27.8 на мач. 
 Европа в никакъв случай не беше виждала сходна доминация Европа в никакъв случай не беше виждала сходна доминация
Анадолу Ефес обаче настъпи газта и с течение на сезона играе все по-добре и по-добре. Грандът от Истанбул взе три следващи скалпа, откакто победи Барселона с 96:86, Олимпия Милано с 81:50 и Виртус Болоня с 85:80. Дуото Уил Клайбърн и Василие Мицич надгражда с всеки минал дуел, като тимът към момента чака завръщането на различен собствен водач - Шейн Ларкин, който обаче няма да е възобновен за днешния мач против Олимпиакос. 

Гледай баскетбол на MAX с най-вълнуващите дуели от Евролига, Еврокупа и Национална баскетболна лига на България, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР