Тази учебна година около 500 деца не бяха приети в

...
Тази учебна година около 500 деца не бяха приети в
Коментари Харесай

Недостиг на места в детските градини в район Южен в Пловдив

Тази образователна година към 500 деца не бяха признати в детска гад в регион Южен в Пловдив, заяви кметът на региона Борислав Инчев. Той посочи, че част от децата са признати в заведенията, които се намират в други региони на града. Това обаче основава неудобства за родителите, защото е обвързвано с пътешестване.

Пловдив

Пловдивският регион " Южен " е един от най-бързо разрастващите се квартали на Пловдив. В него живеят към 100 000 индивида, а новите кооперации водят още нови поданици, огромна част от които са фамилии с дребни деца. В десетте детски градини няма място за всички.
Светозар Илиев: Местата в действителност не стигат, това е действителна обстановка, ние сме съответно на равнище банкет в ясли, шансът беше с нас.Мария Томова: Тука има доста деца, също по този начин аз съм от скоро тука пребивавам виждам болния си татко, колкото да аплайвах за сина ми.Милена Бонева: Трябва да създадат още детски градини, доста са малко в Южен съответно и ясли, и детски градини не доближават.На една другарка детето ѝв Смирненски в детска ясла, тъй като няма къде да е тука.
Тенденцията за дефицит тук-там в детските градини в регион Южен се следи през последните четири години, споделиха от кметството.За това възнамеряват градеж на нови градини, както и решение на казуса с трите градини, които са в жилищни блокове.
Борислав Инчев, кмет на регион „ Южен " в Пловдив: Планираме идната година да стартира строителството на нова детска градина, която да се намира на бул. " Александър Стамболийски " и по плановете които се вършат, тя би трябвало да бъде за 8 групи, което значи 240 дечица да могат да бъдат признати там, а за идващите години има готови още две места.
Кметът се надява в границите на идващите няколко години в Кичук Париж да има три нови детски градини, което ще реши казуса с дефицита тук-там.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР