Фалстарт в началното на среднощното заседание на парламента, свикано преди

...
Фалстарт в началното на среднощното заседание на парламента, свикано преди
Коментари Харесай

Без кворум за извънредното заседание, депутатите ще направят втори опит

Фалстарт в началното на среднощното съвещание на Народното събрание, свикано преди час по искане на ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. Депутатите не можаха да съберат кворум, откакто единствено 111 се записаха.

Заседанието трябваше да стартира в 19,30 часа, само че се отсрочи с 20-ина минути, с цел да се съберат всички, а и с цел да се върнат операторите на Българска национална телевизия, без които няма лъчение на съвещанието нито на уеб страницата на Народното събрание, нито на тв приемниците в постройката.

Регистрираха се 61 от ГЕРБ-СДС, един от ПП-ДБ, 30 от Движение за права и свободи, 11 от Българска социалистическа партия, шестима от Има Такъв Народ и двама от самостоятелните депутати.

От " Възраждане " пък отсъстваха през целия ден.

Извънредното съвещание е за чуване на шефа на КЕВР Иван Иванов и зам.-министър на енергетиката, тъй като министърът отсъства, за възможния скок на цените на тока от 1 юли.

Още в петък от Българска социалистическа партия желаеха чуването на Иванов да влезе в дневния ред за през днешния ден, само че им бе отказано. И през днешния ден депутатите изгубиха един час в разногласия нужно ли е да го изслушват, само че по този начин и не го повикаха. След края на съвещанието пък ПП-ДБ оповестиха, че ще съберат подписи за чуване на енергийния министър Владимир Малинов по същия мотив другата седмица.

Малко след тях ГЕРБ-СДС оповестиха, че са внесли искане в Народното събрание за изключително чуване на управлението на КЕВР и Министерството на енергетиката още през днешния ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР