Тази сутрин цените на петрола започнаха умерено повишения, след резкия

...
Тази сутрин цените на петрола започнаха умерено повишения, след резкия
Коментари Харесай

Цената на петрола се възстановява

Тази заран цените на петрола започнаха умерено покачвания, след внезапния спад от през вчерашния ден.

Очакванията са покачването да продължи, само че в умерени стойности, на фона на отчетите от Администрацията за енергийна информация към Министерството на енергетиката на Съединени американски щати, Международната организация по енергетика и ОПЕК, които ще бъдат оповестени тази седмица.

Към 9:18 часа българско време цената на юнските фючърси за европейския пример Brent на лондонската борса ICE Futures е 84,95 $ за барел, което е с 0,77 $ по-високо от цената при затваряне на миналата сесия. При търговията в понеделник тези договори поевтиняха с 94 цента до 84,18 $ за барел.

Цената на майските фючърси за американския вид WTI при електронната търговия на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) в това време е 80,41 $ за барел, което е с 0,67 $ по-скъпо. Вчера цената на тези контракти падна с 96 цента до $79,74 за барел.

Спредът сред фючърсите на Brent за декември тази година и декември идната година се увеличи до 5,5 $ за барел от 2,5 $ за барел три седмици по-рано. Това демонстрира, че пазарът се опасява от понижаване на запасите, отбелязва Bloomberg.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР