Богата палитра от чуждестранни театрални спектакли включва програмата на 32-рото

...
Богата палитра от чуждестранни театрални спектакли включва програмата на 32-рото
Коментари Харесай

Гледаме спектакли от Испания, Франция и Великобритания на МТФ „Варненско лято“ | Фестивалът ще се проведе от 1 до 15 юни

Богата палитра от задгранични театрални спектакли включва програмата на 32-рото издание на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “, който тази година ще се организира от 1 до 15 юни в морската ни столица.

През 2024 година измежду гостуващите спектакли от чужбина доминират основаните върху модерни драматургични текстове, улавящи пулса на днешния ден. Такъв е и авторският театър на младия маджарски артист, създател и режисьор Ласло Гьондьор „ Моят прочут живот с баба “ . В него той показва трогателна история за времето, прекарано в изолираност с неговата 97-годишна баба по време на ковид-пандемията. Представлението ще бъде на 4 юни от 18:00 ч. в Държавен куклен спектакъл – Варна.

Наред с представленията онлайн, фестивалът продължава да показва прожекции от програмата на „ NT Live – най-хубавото от английския спектакъл на киноекран “ . Този път изборът е попаднал върху един от най-нашумелите спектакли на английска сцена – акомодацията на Чеховия „ Вуйчо Ваньо “ особено за забележителния артист Андрю Скот (филмите „ Всички сме непознати “, „ Флийбег “, „ Рипли “), който показва същинско майсторство в своите превъплъщения във всички седем функции от пиесата. Прожекциите ще бъдат във ФКЦ – Варна на 3 юни от 16:00 и от 19:00 ч.

Онлайн със свободен достъп на 3 юни от 19:00 ч. ще може да се гледа спектакълът „ Двойното своенравие “ , който Галин Стоев сложи в Тулуза и за който получи номинация за премията на френските театрални критици. На 4 юни от 19:00 ч . още веднъж под формата на цифрово издание ще се излъчи знаковият театър „ Чайка “ на високо приетия латвийски режисьор Оскарас Коршуновас.

Невероятният нидерландски махленски театър „ Летящи създания “ въвлича в магична история с впечатляваща въздушна акробатика и номера от международна класа в стила на актуалния цирк от най-нов тип. Шоуто ще бъде със свободен достъп за всички, които посетят входа на морската градина на 8 юни в 19:30 и в 22:00 ч.

Един от огромните акценти ще бъде новият испански фламенко театър „ Морски фар “ на световноизвестния танцьор Едуардо Гереро. Концертът ще бъде на 9 юни от 19:00 ч . в Драматичен спектакъл „ Стоян Бъчваров “.

Гвоздеят в програмата е мултимедийният концерт „ Чаплин пианисимо “ със специфичното присъединяване на Юджийн Чаплин, синът на незабравимия артист – 15 юни, 19:30 ч., ФКЦ – Варна. Концертът, който споделя за живота и творчеството на Чарли Чаплин, се показва като част от стратегия „ Интермецо “ взаимно с Международния музикален фестивал „ Варненско лято “.

Билети за всички събития на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “ се продават на касите на ФКЦ – Варна, както и.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР