Тази сряда беше един от най-важните дни в историята на

...
Тази сряда беше един от най-важните дни в историята на
Коментари Харесай

Биткойн се срина до почти $43,000 след одобрението на Биткойн ETF

Тази сряда беше един от най-важните дни в историята на Биткойн (BTC) и криптовалутите като цяло.

В този ден Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища на Съединени американски щати (SEC) утвърди дълго чакания спот Биткойн ETF за американските пазари. Общо на 11 заявки им беше дадена зелена светлина и в четвъртък започнаха да се търгуват на огромните тържища.

Само през първият ден общите размери на Биткойн ETF доближиха близо $5 милиарда, само че някои анализатори сметнаха това за разочароващо.

Днес, в петък, цената на Биткойн се срина до $43,360 все още на издание след 6.7% спад през последните 24 часа и размер на търговия от $37.4 милиарда. Пазарната капитализация на флагманската криптовалута за малко се приближи до границата от $1 трилион, само че от пазара излязоха над $100 милиарда и в този момент възлиза на $852 милиарда.

За последните 24 часа от пазарът бяха премахнати $242.5 милиона – $175 милиона от които лонг позиции и $67 милиона в шорт.

Разглеждайки еднодневният механически разбор на Биткойн от TradingView, обобщението и осцилаторите сочат към “неутрално ” със надлежно 10 и 9 сигнала, а пълзящите междинни демонстрират “продажба ” с 8.

Въпреки този спад, две криптовалути от топ 100 по пазарна капитализация съумяха да записват обилни облаги – това са Helium ( HNT ) и FTX Token ( FTT ). FTX доближи цена от $8.13 след 17% скок в границите на последното денонощие, до момента в който цената на FTT се усили с 14% и доближи $3.11

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР