Тази седмица, в неделя, искаме дебат по вота на недоверие,

...
Тази седмица, в неделя, искаме дебат по вота на недоверие,
Коментари Харесай

Депутати искат да гласуват вот на недоверие още в понеделник

" Тази седмица, в неделя, желаеме спор по вота на съмнение, гласоподаване желаеме в понеделник ". Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя изясни, че упорстват по допустимо най-бързия метод да се разиска вотът и да се пристъпи към гласуването му. Според правилника на Народното събрание гласуването на плана за решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията.

Вчера 59 депутати от ГЕРБ-СДС внесоха избор на съмнение към държавното управление с министър председател Кирил Петков.

По думите на Атанасова от " ръководещата тройна коалиция " слагат условия за деня на разисквания по вота на съмнение. " Не можели в неделя, не можели в понеделник, не можели във вторник, но за какво в почивен ден ще се разискват такива неща... ", добави тя.

Във връзката с избора на нов ръководител на Народното събрание ръководителят на ПГ ГЕРБ-СДС сподели, че няма единодушие сред парламентарните групи по кое време да се състои. " Единствено има единодушие, че следва да се организира по процедурни правила. Аз съм изготвила такива процедурни правила, ще ги внеса в деловодството ", уточни още Атанасова.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР