Тази седмица в Австрия влиза в сила нов закон, който

...
Тази седмица в Австрия влиза в сила нов закон, който
Коментари Харесай

Австрия първа налага задължителна ваксинация за всички над 18 г.

Тази седмица в Австрия влиза в действие нов закон, който прави имунизацията против Covid-19 наложителна за всички над 18 години, съобщи BBC. Няколко страни към този момент са въвели сходни ограничения за възрастни хора или медицински личен състав, само че това е първата нация в Европа, която подхваща такива огромни ограничения.
BBC споделя за Лу Мозер, художник-керамист, която живее на юг от Виена и не е имунизирана против Covid-19, както и нейният брачен партньор Гюс. Те изрично не са съгласни с влизащите в действие наложителни ваксини в Австрия. Според нея имунизацията би трябвало да бъде персонален избор. „ Преболедувала съм Covid-19. Не виждам смисъл да се имунизирам, щом имам задоволително антитела “, споделя Лу. „ И по тази причина избрах да не се имунизирам. Никой, бил той и престиж, не може да ми споделя какво да поставям в тялото си “ - прибавя тя. Според нея последните решения на австрийските управляващи демонстрират, че имунизациите към момента не са спрели пандемията.
Австрийското държавно управление аргументира строгата мярка с изказванието, че имунизациите са ефикасни в битката с тежките болести и че законът е нужен, с цел да се предотвратят бъдещи локдауни. Според Каролин Едстадлер, министър на Европейски Съюз и конституцията, държавното управление е „ наясно, че това в действителност е мощна стъпка и в действителност сложна мярка, само че нужна ". Правителството знае, че наложителната имунизация е „ интервенция в правата на индивида, само че в този случай тази интервенция може да бъде оправдана “, прибавя тя. „ Имаме потребността да се измъкнем от пандемията и знаем, че имунизацията е единственият метод да се върнем към естествен живот. "
Законът влиза в действие на 3 февруари, само че управляващите няма да стартират да ревизират ваксиналния статус на хората доникъде на март. Тези, които откажат да се имунизират, ще бъдат санкционирани от 600 до 3600 евро. Изключения се ползват за тези, които не могат да се имунизират по медицински аргументи или са бременни дами.
Около 72% от австрийците са изцяло имунизирани. 
Много съперници на новия закон излизат на улицата, прави ретроспекция BBC. Демонстранти от доста разнообразни елементи на обществото стачкуваха седмица след седмица против наложителните ваксини и рестриктивните мерки, свързани с Covid.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР