Тази седмица стана името на още една компания, която е

...
Тази седмица стана името на още една компания, която е
Коментари Харесай

Mimecast е поредната компания, засегната сериозно от атаката към SolarWinds

Тази седмица стана името на още една компания, която е наранена съществено от, разкрита в края на предходната година. Става дума за Mimecast, компания, доставяща облачни услуги и предпазено ръководство на имейл връзките. От формалното известие на компанията излиза наяве, че хакерите са откраднали първоначален код на артикули на Mimecast и друга интелектуална благосъстоятелност, предава ZDNet. Самото известие на компанията е много сдържано и не съдържа детайлности, като съгласно тях, няма доказателства кодът на компанията да е бил модифициран и кражбата да засегне актуалните им артикули.

„Не разполагаме с доказателство, че атакуващата страна е получила достъп до електронната поща или архивирано наличие, принадлежащо на нас или на наши клиенти. Вярваме, че изходния код, свален от тяхна страна е незавършен и не е задоволителен да се построи и задейства коя да е от услугите на Mimecast“, пишат от компанията. Освен кода, хакерите са откраднали също документи, издадени от компанията и стеснен размер от данни, свързани със свързани с техните консуматори сървърни активи. Компанията е алармирана за кражбата на документите от Microsoft, които през януари ги уведомяват, че документ, употребен за засвидетелствуване на достоверността на Mimecast Sync and Recover, Continuity Monitor и IEP софтуера им е бил експлоатиран за офанзивата към стеснен брой M365 инстанции от IP адреси, които не принадлежат на Mimecast.

Компанията поучава своите клиенти в Съединени американски щати и Англия да трансформират всички кредитиви, свързани със сървърните връзки, употребявани за платформата на Mimecast. Те са уведомили тези от техните клиенти, които са наранени от случая, изтеглили са от своята инфраструктури всички съоръжения на SolarWinds Orion, заменили са всички изумени сървъри и са подобрили потребления от тях криптиращ логаритъм за непокътнатите записи за засвидетелствуване.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР