Тази седмица Samsung публикува своя финансов отчет за второто тримесечие

...
Тази седмица Samsung публикува своя финансов отчет за второто тримесечие
Коментари Харесай

Samsung ще започне масовото производство на 3 nm чипове, тъй като загубите от DRAM и NAND нарастват

Тази седмица Samsung разгласява своя финансов доклад за второто тримесечие за тримесечния интервал, приключващ на 30 юни 2023 година Приходите са намалели с шест % на тримесечна база – най-много заради спада в доставките на смарт телефони – и компанията регистрира голяма оперативна загуба от 3,4 милиарда $, само че Samsung взема ограничения.

На осма страница от финансовия доклад, където са разказани резултатите и вероятностите, Samsung декларира, че всеобщото произвеждане на третия ѝ артикул GAA (gate-all-around) върви безпрепятствено, откакто компанията е оптимизирала своя 3nm развой. Samsung прибавя, че създава усъвършенстван 3 nm софтуерен развой въз основа на опита си в всеобщото произвеждане на GAA транзистори.

Аналитиците на компанията за пазарни изследвания Counterpoint Research обявиха при започване на този месец, че през последното тримесечие промишлеността на смарт телефоните е отбелязала осмото си следващо тримесечие със спад на годишна база. Производителите на чипове с памет също са изправени пред компликации напоследък.

Наскоро изданието TrendForce съобщи, че чака цените на твърдотелните дискове да спаднат с още 13% през третото тримесечие. Цените на DRAM паметта за лични компютри обаче наподобява са достигнали дъното. Може би е най-подходящият миг да си вземете RAM памет съвсем на безценица.

AnandTech отбелязва, че Samsung употребява своята SF3E платформа (по-рано известна като 3GAE, 3nm gate-all-around early), с цел да създава чипове за профилирани майнери на криптовалути за няколко компании, в това число MicroBot и PanSemi. Доколкото е известно, трети клиент за рандеман на криптовалути също употребява новия софтуерен развой на Samsung, само че корейският софтуерен колос не загатва имена.

Производството на чипове за криптоминьорите е отличен метод за Samsung да тества новите индустриални процеси в комерсиални области

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР