Тази седмица основна тема в повечето технологични портали бе разкритието,

...
Тази седмица основна тема в повечето технологични портали бе разкритието,
Коментари Харесай

Как Google следи локацията ни и как да го спрем

Тази седмица съществена тематика в множеството софтуерни портали бе разкритието, че Гугъл неуморно следи и записва местоположението ни чрез мобилните ни устройства, даже и в случай че решим да изключим функционалността История на местоположението (Location History) непосредствено от уеб версията на уеб страницата.

Изглежда, че всякога, когато включим Гугъл Maps, потърсим нещо в търсачката или преглеждаме метеорологичното си приложение, Гугъл си " отбелязва и запомня " къде се намираме в дадения миг. Както и от кой IP адрес се свързваме.

Джордж Оруел несъмнено пуши умерено лулата си на някой облак и с подигравка ни подмята от горната страна по някое " Нали ви споделих... "

Проблемът е налице за консуматори и на iOS, и на Android - избавление от Гугъл няма, в случай че не употребяваме телефон от края на предишния век.

Ето какво можем да създадем, в случай че въпреки всичко сме с съвременен смарт телефон и не желаеме придвижванията ни да бъдат съхранявани в необятни и тайнствени сървъри.

Настройката, несъмнено, е заровена допустимо най-дълбоко в менюто на Гугъл.

След като влезем в уеб страницата, избираме:

Профил в Гугъл (Google Account) > Лична информация и дискретност (Personal Info & Privacy) > Управление на интензивността ви в Гугъл (Go to My Activity) > Контроли за интензивността (Activity Controls).

Там ще забележим набор от настройки, които можем да създадем, а тази, която би трябвало да изключим, е Активност в мрежата и приложенията (Web & App Activity).
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР