Тази седмица на турнира Sofia Open бе създадена история. За

...
Тази седмица на турнира Sofia Open бе създадена история. За
Коментари Харесай

За първи път изцяло женски съдийски екип ръководи събитие от ATP Tour на Sofia Open

Тази седмица на шампионата Sofia Open бе основана история. За първи път напълно женски съдийски екип беше назначен за събитие от ATP Tour.

Освен това супервайзерът на ATP, турнирният шеф и шефът на съдиите в София също са дами. Директорът на шампионата Кей Годкхинди изясни за какво това е трогателен аспект на събитието.

„ Отборът на шампионата беше построен от хора, които просто обичат това, което вършат. Участвала съм в организирането както на мъжки, по този начин и на женски шампионати. Те имат своите специфични условия, само че в последна сметка най-важното нещо е да продължаваме да се стремим да предоставяме най-хубавия шампионат ", сподели Годкхинди.

Ан Ласер е ATP Supervisor за ATP 250 в София. Ласер е първата жена, която извършва тази роля.

„ Мисля, че е чест да бъда първата жена. Работих като арбитър на стол за ATP преди доста време. За мен е чест, гордея се с това ", съобщи Ласер.

За първи път в историята на ATP и четирите мача на централния корт в четвъртък бяха ръководени от дами съдии.

„ Мисля, че това е страхотна концепция от ATP. Това просто демонстрира, че полът няма значение. Дали сте жена или мъж, значимото е да сте добър арбитър и това се опитваме за демонстрираме през цялата седмица. От друга страна, бих споделила, че е ще е още по-добре, когато това остава неусетно. Така в един миг ще бъде всекидневно да има доста дами в шампионатите на ATP ", добави една от съдиите на стола в София, Орели Турт.

Старши шефът на съдийската администрация на ATP Али Нили счита, че конкуренцията в столицата е образец за светлото бъдеще на спорта.

„ Отделът за съдийство на ATP дава приоритет на високото показване и разнороден съдийски екип. Турнирът в София е образец за нашите сполучливи старания в тази посока. Въпреки че пътят към напредъка е дълъг, ние се гордеем с посоката, в която се движим, и бъдещето наподобява ярко ", счита той.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР