Тази седмица частната компания Xcor оповести, че всички работници са

...
Тази седмица частната компания Xcor оповести, че всички работници са
Коментари Харесай

Частната космическа компания Xcor е пред пълен фалит

Тази седмица частната компания Xcor оповести, че всички служащи са съкратени заради финансови компликации. На работа са оставени единствено няколко души, които ще се грижат за опазването на интелектуалната благосъстоятелност. Ръководството на Xcor ще търси други благоприятни условия, с цел да бъде възобновена интензивността на компанията (източник).

Лошата вест се очакваше. Xcor е в неприятно положение от 2015 година, а през май 2016 година бяха съкратени всички работещи по плана за упорит галактически аероплан за суборбитален туризъм – Lynx. Миналият месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп назначи шефа на Xcor Джей Гибсън в департмента по защита, което беше сигурен знак, че нещата с частната компания са доста зле.

Съдбата на Xcor е показателна, че не всички оцеляват в бизнес климата на галактическото предприемачество. Кои оцеляват? Накратко – тези, които имат съществени странични приходи. Дали ще се казваш Джеф Безос, притежател на гигантска книжна компания Амазон, и ще финансираш галактическата си корпорация с продажбата на акции, дали ще си Илон Мъск, който е съосновал PayPal и дълго време работеше с държавно финансиране от НАСА, дали ще си Ричард Брансън, който има голяма група от компании Върджин Груп… в случай че нямаш сериозен финансов тил, шансът да фалираш е действителен. За страдание Xcor се причислява към доста други несполучливи компании – включително Rocketplane и Armadillo, които в никакъв случай не осъществиха фантазиите си.

Eдин от плановете за галактически аероплан, който в никакъв случай няма да забележим. Credit: XCor

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР