Тази карта показва критичната дата за различни градове по света,

...
Тази карта показва критичната дата за различни градове по света,
Коментари Харесай

Това са първите градове, които ще бъдат засегнати от климатичните промени

Тази карта демонстрира сериозната дата за разнообразни градове по света, на която най-студената година след 2005 година ще се трансформира най-топлата в исторически мащаб, написа „ Уошингтън поуст “. Оказва се, че за някои места тя е притеснително близка. Изследване, оповестено в научното списание „ Нейчър “, предсказва, че като цяло този миг за Земята ще настъпи през 2047 година

Градовете, маркирани с алена точка, са най-застрашени. Именно те са най-уязвими от резултатите на климатичните промени. Лагос – най-големият град в Африка с население 21 млн. – към този момент е заплашен от наводнение. За него сериозният миг ще настъпи единствено след 16 години. Карибски градове като Кингстън, Ямайка (2023 г.), също са уязвими.

Местата със светлочервени точки разполагат с малко повече време, само че обстановката при тях не е кой знае какъв брой по-добра. Към тях спадат мега градовете в Китай и Индия, както и гигантските градски центрове в Близкия изток.

Положението в Европа и Съединени американски щати наподобява малко по-добре. Тук обаче приказваме за разлика с към 20 години по отношение на места като Кингстън или Лагос.

Вижте цялата интерактивна карта тук.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР