Тази година британската банка Santander UK явно е била обзета

...
Тази година британската банка Santander UK явно е била обзета
Коментари Харесай

Британска банка по погрешка изплати 175 млн. долара на Коледа

Тази година английската банка Santander UK очевидно е била обзета от коледния дух - на 25 декември тя изплатила по простъпка на клиентите си общо 130 млн. паунда (175 млн. долара) , написа CNN.

Общата сума на заплащането била разграничена на 75 000 транзакции за към 2000 корпоративни и търговски клиенти, се споделя в изказване на Santander, оповестено в четвъртък.

" Съжаляваме, че заради механически проблем някои заплащания от наши корпоративни клиенти бяха погрешно дублирани в сметките на получателите. В резултат на грешката никой от нашите клиенти не е останал без пари и през идващите дни ще работим интензивно с доста банки в Обединеното кралство, с цел да възстановим дублираните преводи " , показва се в известието.

Santander упрекна за случилото се проблем с планирането, който съгласно банката е бил " бързо разпознат и отхвърлен ".

Транзакциите са били както постоянни, по този начин и еднократни заплащания, които може да са включвали преводи към снабдители или заплати.

Santander UK е дъщерно сдружение, напълно притежавано от международната банка Banco Santander със седалище в Испания. Според уеб страницата на банката във Англия тя има 14 милиона дейни клиенти и 616 клона.
 JP Morgan: Световната стопанска система ще се възвърне изцяло през 2022 година
JP Morgan: Световната стопанска система ще се възвърне изцяло през 2022 година

Според банката следващата година ще настъпи и краят на пандемията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР