Тази година бележим значителен спад на катастрофи, Близо 25% е

...
Тази година бележим значителен спад на катастрофи, Близо 25% е
Коментари Харесай

С 25% по-малко катастрофи тази година

Тази година бележим забележителен спад на произшествия, Близо 25% е спадът на произшествията . Това сподели Росен Рапчев, основен специалист в Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ", заяви БГНЕС.

Много е значимо преди да тръгнат на път, водачите да почистят добре автомобила от падналия сняг, с цел да имат задоволителна видимост и да могат да разграничават всички участници в придвижването. Рапчев предлага да се употребяват четири идентични гуми, а не да се позволяват взаимни отстъпки и да се слагат по две нови гуми на водещите колела на аватомобила.

Той сподели още, че в зимни условия би трябвало да понижим скоростта на пътя и да увеличим дистанцията си с останалите участници в придвижването , а в случай че сме създали компромис с гумите на автомобила да бъдем нащрек, че автомобилът може да попадне в условия, от които ще ни е мъчно да излезем.
 Над 60 произшествия в първия снежен ден в страната
Над 60 произшествия в първия снежен ден в страната

Лъчезар Близнаков: Няма бедстващи жители и закъсали коли

Главният специалист посочи, че гумите на леките коли значително се разграничават от тези на колите на градския превоз и камионите и те се движат единствено с един вид гуми.

Заради това се поставят по-големи старания за разчистване на уличната мрежа, с цел да могат да бъдат по-адекватни към изискванията за напредване на градския превоз, изясни той целта на почистващите компании да разчистят трасетата, по които се движи градския превоз.

Рапчев уточни, че контролът дали рейсовете и тролеите са готови за зимните условия се следи от " Столичен автотранспорт " и " Столичен електротранспорт " и от Изпълнителната организация " Автомобилна администрация.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР