Тази година Apple стартира продажбите на своя най-скъп смартфон –

...
Тази година Apple стартира продажбите на своя най-скъп смартфон –
Коментари Харесай

Как нарасна себестойността на iPhone през последните 6 години - статистика

Тази година Apple започва продажбите на своя най-скъп смарт телефон – iPhone X, който на територията на Съединени американски щати коства $999 (64 GB) и $1149 (256 GB). Това е на процедура най-скъпият мобилен телефон на пазара и доста консуматори се питат, за какво тези устройства са толкоз скъпи.
Популярното издания Statista, базирайки се на данните на аналитиците от IHS, разгласява статистика, показваща растежа на себестойността на всички генерации iPhone от последните 6 години. Така да вземем за пример, iPhone 4s е коствал на Apple едвам $196, до момента в който себестойността на iPhone 6s Plus е към този момент $236. Новият iPhone 8 Plus коства на производителя $295, а най-скъпият смарт телефон на компанията – iPhone X е със себестойност $370.



Вижда се, че през последните 6 години себестойността на iPhone е повишена съвсем два пъти и Apple би трябвало да покачва цената на своите мобилни устройства, с цел да резервира същия растеж на продуктивността. Себестойността на айфоните няма по какъв начин да не се повишава, тъй като в тях се употребяват най-новите технологии и съставни елементи, в това число високопроизводителни процесори и едни от най-съвършените екрани на пазара.



Публикуваната статистика демонстрира растежа на себестойността на iPhone през последните години, който от своя страна се сочи като главната причина за възходящата цена на айфоните.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР