Тазгодишният бюджет на община Добрич ще бъде намален с над

...
Тазгодишният бюджет на община Добрич ще бъде намален с над
Коментари Харесай

Намаляват бюджета на община Добрич с над 580 000 лв.

Тазгодишният бюджет на община Добрич ще бъде понижен с над 584 000 лв., съгласно плануванаъа актуализация, която общинският съвет ще прегледа на идното си съвещание.

Усложнената епидемиологична конюнктура докара до стесняване на икономическия и обществен живот и до спад както в приходите, по този начин и в размера на предоставяните от общината услуги, показва кметът Йордан Йорданов в отчет до общинските съветници.

По думите му постъпленията от някои доходи са много под предстоящите равнища както по отношение на проекта за 2020 година, по този начин и спрямо предходната година.

Най-голям е спадът в постъпленията от такса "битови боклуци " и от продажбата на нефинансови активи, разяснява Йорданов.

С актуализацията на бюджета ще бъдат понижени и разноските - най-много за прехрана на детските градини в интервала, в който са били затворени заради епидемиологичната конюнктура. По-малко средства ще бъдат изхарчени и за зимно поддържане и снегопочистване. От направени икономии във фонд "Работна заплата " в някои локални действия в бюджета ще бъдат планувани по-малко разноски за хонорари и осигурителни вноски.

Годишната финансова рамка на община Добрич възлиза на близо 76 392 000 лв. при приемането й при започване на 2020-а.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР