Тайланд планира да построи интелигентен град за 37 милиарда долара

...
Тайланд планира да построи интелигентен град за 37 милиарда долара
Коментари Харесай

Тайланд строи интелигентен град за $37 милиарда близо до Банкок

Тайланд възнамерява да построи образован град за 37 милиарда $ в промишлен център покрай Банкок, който към този момент е привлякъл обещания за вложения за милиарди долари от световни компании за коли, роботика, опазване на здравето и логистика, съобщи Bloomberg.

Основнията проект за градежа на града в провинция Чонбури, на към 160 километра югоизточно от Банкок, беше утвърден в понеделник. Градът, който към момента няма име, ще се бъде върху 2340 хектара земя и ще коства 37 милиарда $.

Проектът ще включва пет бизнес центъра, които да могат да бъдат наемани като търговски площи. Сред тях ще има финансов център и зони за прецизна медицина, интернационално проучване и развиване и бъдещи промишлености като чиста сила и 5G технология, сподели той.

Жилищният квартал на новия град ще бъде планиран тъй че в него да има място за 350 000 души до 2032 година и ще обезпечи 200 000 работни места, споделят осведомени. Жителите ще бъдат най-вече заети в индустриалната зона, която ще притегли вложения от към 2,2 трилиона бата през идващите 5 години.

Правителството популяризира Източния стопански кулоар, план за развиване, с цел да се укрепи темпът на стопански напредък, който изостава от съседи като Индонезия и Виетнам. Източният стопански кулоар се състои от три провинции, които исторически са били индустриален център на страната. Продукцията пораства с 6%-7% всяка година, по-бързо от останалата част от страната.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР