Тъй като вчера една българска телевизия представи отбелязването на 3

...
Тъй като вчера една българска телевизия представи отбелязването на 3
Коментари Харесай

Консулът ни в Одрин призовал гостите на празника да отдадат почит на падналите турски войни

Тъй като през вчерашния ден една българска телевизия показа отбелязването на 3 март в Одрин, при което българският общоприет консул Васил Вълчев призовал гостите да отдадат респект на падналите турски войни и отменил културната стратегия, открих този репортаж на страницата на малкия екран Edirne TV.

След литургията в църквата Свети Георги, генералният консул  действително кани гостите в ресторант. Според турската кореспондентка, мероприятието „ стартира с почитание към мъчениците, които умряха в Африн и националното танцово шоу беше анулирано. ” Водещо в заглавието е, че „ Подкрепата за интервенцията „ Маслинова клонка ” се популяризира като лавина, а последната идва от страна–членка на Европейски Съюз ”.

Генералният консул Васил Вълчев „ приказва от името на Република България ”.

Видеото демонстрира, по какъв начин той сервира съболезнования на роднините на „ жертвите ”, които Турция е дала в Африн. И фактически приканва гостите да станат и отдадат респект.

Не излиза наяве дали е отдадена респект и на падналите на Шипка турски бойци. Впрочем, приказва се единствено за „ Национален празник ”, а не за „ Освобождение ”. 

Въпреки това казусът поражда някои въпроси:

– Упълномощен ли е консула да прави такива политически изказвания, откакто даже Европейска комисия слага под подозрение идната среща във Варна? 

– Знае ли генералният консул в какво се състои нарушаването на член 2 от устава на Организация на обединените нации, което извърши Турция в Сирия и че единствено броят на убитите деца и цивилни надвишава десетки пъти този на турските военни?

– Защо е поканен танцовия състав, откакто се постанова да бъде анулирано осъществяването му? Турската военна интервенция започва още на 20 януари. 

– Какви са били напътствията на дипломат Надежда Нейнски от Анкара, каква е нейната роля? Какви са били напътствията от българското Министерство на външните работи?

Ако е правилно, това, което твърди българската ТВ Скат, че е отдадена респект на падналите турски войни на Шипка, то както дипломат Надежда Нейнски, по този начин и Генералният консул са за отзоваване. Но даже превръщането на Националния празник на България в поклонение на починалите в Африн турски бойци е светотатство. 

По–вероятно е турската страна да е манипулирала нашите дипломати и те като послушни момчета да са отменили програмата и на танцовия състав, а изказването на консула е употребявано в границите на пропагандата за военната интервенция в Сирия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР