Тъй като напрежението между Китай и САЩ ескалира, двете страни

...
Тъй като напрежението между Китай и САЩ ескалира, двете страни
Коментари Харесай

Китай бавно, но сигурно забранява използването на iPhone, а и на Samsung

Тъй като напрежението сред Китай и Съединени американски щати ескалира, двете страни се пробват да си противодействат посредством разнообразни ограничения. Съединени американски щати, да вземем за пример не разрешиха на основаните в страната производители на чипове да продават усъвършенствани артикули и технологии за произвеждане на чипове на китайски компании. Като контраофанзива китайското държавно управление забрани на не-китайски смарт телефони да влизат в неговите офиси и обвързваните с него компании.

Забраната за потребление на iPhone (и Samsung) последователно обзема Китай

Според отчет на Bloomberg, от ден на ден китайски организации и подкрепяни от страната компании са поискали от чиновниците си да спрат да носят на работните си места своите iPhone, Samsung Galaxy и други не-китайски смарт телефони. Това фрапантно ще понижи продажбите на iPhone и Samsung в Китай – най-големия пазар на смарт телефони в света. По-рано единствено няколко китайски провинции постановиха това предписание, а в този момент още цели осем, в това число тези от проспериращия крайбрежен район не разрешиха не-китайските смарт телефони в офисите си. Това значи, че възбраната последователно се популяризира в цялостен Китай.

Китай се пробва да се откаже от американските технологии и артикули. Правителството на страната влага милиарди долари в проучвания, разработки и индустриални технологии в региона на полупроводниците. Huawei и други локални компании означиха растеж на продажбите на смарт телефони. Съобщава се, че акциите на Apple са се намалили, откакто тази вест бе обявена. Дори цените на акциите на доставчиците на Apple, в това число LG Innotek и Minebea Mitsumi са спаднали. Очаква се продажбите на iPhone да намалеят, което директно ще засегне приходите на Apple през идващите месеци и години. Тъй като Samsung има дребен пазарен дял в Китай, компанията може да не бъде наранена толкоз, колкото Apple.

Очаква се тази възбрана да доближи импровизирано и до частните компании, защото съгласно известията по-малките компании в градовете от по-нисък сан са издали свои устни наставления да се спре да потреблението на не-китайски смарт телефона. Макар, че китайското държавно управление публично отхвърли за сходна възбрана в предишното, сериозността на възбраната ще варира в другите ведомства. Някои държавни организации могат да спрат чиновниците да употребяват iPhone или Samsung на работното място, до момента в който други могат да ги спрат напълно да употребяват не-китайски смарт телефони.

Независими данни демонстрират, че iPhone 15 се продава по-зле в Китай в сравнение с iPhone 14. Тази възбрана ще съставлява огромно предизвикателство за Apple, Samsung и другите задгранични софтуерни компании.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР