Тъй като изкопаемите горива причиняват все повече опасни емисии, компаниите

...
Тъй като изкопаемите горива причиняват все повече опасни емисии, компаниите
Коментари Харесай

Прокопаването на 16 километра под земята може да осигури достатъчно геотермална енергия за цялата Земя

Тъй като изкопаемите горива предизвикват от ден на ден рискови излъчвания, фирмите на всички места се стремят да понижат производството на парникови газове. Един от основните способи за това е геотермалната сила, споделя Мат Хоуд, съосновател и началник на планове в Quaise Energy. 

Общото енергийно наличие на топлината, съхранявана подземен, надвишава милиард пъти годишните ни енергийни потребности като планета. Така че потреблението на дребна част от тази сила е повече от задоволително, с цел да задоволи енергийните ни потребности в обозримо бъдеще.
Днес обаче не можем да сондираме задоволително надълбоко, с цел да отключим тази сила, тъй като ни липсват някои основни технологии. 
Ако успеем да стигнем до 16 километра дълбочина, ще можем да стартираме да откриваме икономични температури на всички места. А в случай че отидем още по-дълбоко, ще можем да достигнем температури, при които водата изпомпвана на място става свръхкритична.

Това е фаза, сходна на парата, която ще разреши внезапно възстановяване на производството на сила от един сондаж и по този начин ще смъкна още цената на силата.

Той показва най-дълбокия сондаж, който е продънен досега: сондажът в Кола. Въпреки напредналите разработки, забележителната дупка стига единствено до 12 километра надолу. Отнема му 20 години да стигне до там, тъй като стандартното съоръжение не може да издържи на изискванията на тези дълбочини. 

Истината е, че ще ни трябват стотици, в случай че не и хиляди сондажи Кола, в случай че желаеме да увеличим геотермалния потенциал до нужния.
Взривяване на скали с микровълни
Прокопаването на 16 километра подземен може да донесе задоволително геотермална сила, с цел да зареди Земята. Призовава хората да поддържат Quaise, която „ създава технология за взривяване на скали с микровълни за евентуално продупчване на най-дълбоките дупки на Земята. “

И не, не извършвам кражба сюжетно устройство от „ Стар Трек “. Тази технология е действителна и е потвърдена в лабораторията на Масачузетския софтуерен институт.

Геотермалната сила е разполагаем 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, което може да помогне за балансиране на непостоянните потоци от вятър и слънчева сила. Дълбочинните геотермални съоръжения също по този начин ще имат „ най-малък отпечатък върху повърхността “, което значи, че няма да изискват доста земя.  

И най-после Хоуд изяснява, че геотермалната сила е „ идеалният енергиен източник, който може да се възползва от най-голямата работна мощ в света – нефтената и газовата индустрия “. 

Тази промишленост има „ 11 милиона работни места единствено в Съединени американски щати и набор от умения, които са тъкмо това, което е належащо за бързото разгръщане на геотермалната сила “.

Quaise употребява нова технология, която заменя свредлата с сила от милиметрови талази, която разтопява и по-късно изпарява скалата, с цел да основава все по-дълбоки дупки. Разработена в Масачузетския софтуерен институт през последните 15 години, технологията показва, че милиметровите талази в действителност могат да пробият дупка в базалта. 
Идеална комбинация
Хоуд изяснява, че милиметровите талази „ са идеални за твърдите, горещи, кристални скали, които се намират надълбоко в земята и с които стандартното сондиране се бори мъчно “. 

Те не са толкоз ефикасни в по-меките скали, които са по-близо до повърхността, само че „ това са същите обединения, в които стандартното сондиране се отличава “. Затова компанията комбинира двата метода, с цел да бъде по-ефективна.
Сега Хоуд има амбициозни проекти за новата си технология. 
Нашият сегашен проект е да пробием първите дупки в земята през идващите няколко години. И до момента в който продължаваме да усъвършенстваме технологията за по-дълбоки сондажи, ще проучим и първите си търговски геотермални планове в по-плитки условия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР